Панирано пушено сирене със сусам

Наслада до последното сусамено семенце

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

пушено сирене - 1 бр 

яйца - 2 бр 

вода хладка - 50 мл

брашно - 50 гр 

сусам белен - 50 гр 

олио - 100 мл 

Панираното пушено (или топено) сирене е сред ястията, които имаме навика да поръчваме в заведение, но не и да си правим вкъщи. Причината винаги е една и съща – смятаме, че е твърде трудно, отнема време и превръща кухнята в бойно поле. Това, както ще се убедите сами от видеото, не е точно така. Затова запретнете ръкави, отделете си 30 минути и си направете хрупкаво отвън и кремообразно отвътре пушено сирене със сусам по рецепта на Mate Kitchen. А после си налейте чаша от любимото ви вино или пък бира, кой каквото обича, и му се насладете до последното сусамено семенце.

Панираното пушено сирене със сусам си подхожда и със сладко от горски плодове. Стига, разбира се, да ви допада комбинирането на сладко и солено. Може да го ползвате и като ефектна добавка към богата салата от различни зеленолистни зеленчуци по подобие на запеченото козе сирене.

За да ви е по-лесно да работите с него, Mate Kitchen препоръчват да го сложите в камерата на хладилника за трийсетина минути. След като се стегне добре, го нарежете на кръгчета, панирайте и го изпържете в добре загрята мазнина. Имайте предвид, че се пържи бързо, затова не се разсейвайте със странични занимания. Щом сусамът започне да си променя цвета, значи е готово.

Непременно отцедете панираното пушено сирене със сусам върху кухненска хартия, за да отстраните излишното количество мазнина. Какво друго ли? Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пушеното сирене на колелца с дебелина около 1 см.

2. Потопете всяко колелце пушено сирене в хладка вода, след което го оваляйте в брашно, разбито яйце и накрая в сусам.

3. Загрейте мазнината в подходящ тиган и изпържете сиренето от двете страни. Сусамът трябва да придобие лек златист цвят.

4. Отцедете панираното пушено сирене в чиния, покрита с кухненска хартия, подредете в плато, украсено със зеленчуци, и го поднесете още топло като предястие.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа пушено сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сусам, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти