Телешки джолан в гърне

Телешки джолан в гърне

Телешки джолан в гърне
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
2 бр. телешки джолан
5-6 средно малки лукчета
10 скилидки чесън
3 големи моркова
1 голям батат (сладък картоф)
2 картофа
глава целина
1/2 дюля
10 стръка прясна мащерка
400 мл червено вино
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
100 мл зехтин
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Измийте парчетата месо. Не почиствайте нищо. Не махайте и кокала. Той ще направи чуден бульон, а и мозъкът е много вкусен. С помощта на остър нож направете малки прорези в месото и го шпиковайте с малки скилидки чесън от двете страни. Поръсете със сол и черен пипер и запечатайте за няколко минути на силен огън в тиган с малко зехтин.

Прехвърлете в гювеча. Обелете зеленчуците. Нарежете при телешкото един голям сладък картоф, трите моркова, картофите, целината и дюлята. Сложете обелените цели лукчета и скилидки чесън. Поръсете с прясна мащерка, сол, черен пипер и червен пипер. Добавете зърната черен пипер, дафиновите листа и полейте с червено вино и зехтин. Разбъркайте внимателно.

Накрая поставете няколко цели клонки прясна мащерка и налейте вода, до три пръста под нивото на зеленчуците. Захлупете капака и пъхнете гювеча в студена фурна на 200 градуса за половин час, след което превключете на 150 градуса и гответе на бавен огън 3 часа. 

Поднесете ястието топло, декорирано със стрък прясна мащерка, в компанията на чаша червено вино.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти