Свински пържоли с бяло вино

Идеално сочни и крехки

3 от общо 2 гласа
210 мин.
Необходими продукти

вратни пържоли - 6 бр 

моркови - 4 бр 

лук - 5 глави 

целина малка - 1 глава 

сух босилек - 1 ч.л. 

чубрица - 1 ч.л. 

риган - 1 ч.л.  

бяло вино - 150 мл 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Добрите свински пържоли (с вино или без) са крехки и сочни, толкова добре сготвени, че да не се налага да използваш нож. Тези са точно такива. Можете да накъсате месото влакънце по влакънце, предлагат от Mate Kitchen. Освен това идват заедно с гарнитурата и се готвят сами – на бавен огън в глинен съд и в компанията на бяло вино. Идеалната рецепта за начинаещ или за сръчна домакиня, която се е хванала да върши няколко неща едновременно.

Когато говорим за свински пържоли, независимо дали с вино или без, вратът е първият и най-добър избор за месо. С него успехът е гарантиран и без да правите кой знае какви кулинарни заклинания. Тъй като обаче много хора не харесват в чинията им да има дори и парченце сланинка, тук можете да ползвате филе или плешка, нарязана на пържоли. Ще се сготвят също толкова добре и ще имат необходимата сочност и крехкост. Това се дължи на факта, че ястието се готви в глинен гювеч. Бялото вино и зеленчуците осигуряват необходимата течност. Подправките го овкусяват. С тях, между другото, можете да импровизирате по ваш вкус - да извадите нещо от списъка, да добавите или да замените изцяло, предлагат от Mate Kitchen.

Тази рецепта за пържоли определено е за по-хладното време. Когато се стопли, със сигурност не искате фурната да работи три часа. За тогава също имаме вкусни предложения. Важното е да имате апетит… за готвене.

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Сложете го в купа и към него прибавете нарязаната на на кубчета целина и нарязаните на едро моркови.

2. Овкусете с олио, риган, босилек, чубрица и сол на вкус. Разбъркайте всички зеленчуци много добре, за да се смесят добре с подправките.

3. Вземете глинен съд и започнете да редите зеленчуци, след това месо, отново зеленчуци и така до изчерпване на продуктите. Най-отгоре залейте с бялото вино.

4. Затворете съда, поставете в студена фурна и печете за 1 час на 200 градуса, след което намалете фурната на 160 градуса и оставете за още 2 часа.

Внимание: Съдържа целина, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти