Шницели от кайма

Да хапнем подобаващо

Шницели от кайма
Снимка: netinfo
2.8 от общо 10 гласа
60 мин.
Необходими продукти

500 г осолена и охладена кайма смес (телешко и свинско месо)
1 средна глава кромид лук, ситно настъргана
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1 филийка бял хляб, потопена в прясно мляко и изцедена добре
сух риган на вкус
1 яйце
3-4 щипки сладък червен пипер

За панировката:
2 яйца
галета

Представяме ви една чудесна рецепта:

Смесете всички съставки за шницелите и омесете гладка смес. Нарежете си 5 броя парчета от найлоново домакинско фолио. Разделете сместа на 5 равни части и върху всяко парче найлон с мокри ръце оформете хубави и правилни като форма шницели.

Не ги правете много дебели, максимално 1 см. Подредете ги един върху друг (както са си с найлоните) и ги сложете в камерата за около 1 час. Ако имате много място в нея, не ги слагайте един върху друг, разбира се.

След като шницелите стегнат в камерата (не е нужно да са дълбоко замразени), загрейте мазнина в тигана и намалете котлона. При максимална степен 10, работете на 5 или 6.

Потопете всеки шницел в разбитите яйца, после в галета и ги изпържете до златисто от двете страни. Умишлено панировката е по-тънка, за да стане по-деликатна и хрупкава.

Оставете готовите шницели за малко върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина и ги сервирайте топли.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти