Пържени пилешки крилца

Просто превъзходни

Пържени пилешки крилца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
около 15 цели крилца, нарязани на 2 (общо 30 части)

За маринатата:
2 и 1/2 чаени чаши айрян (не много гъст)
сол на вкус
1 глава чесън (счукани скилидки)
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица захар

Начин на приготвяне:
Измийте крилцата и ги нарежете. Смесете продуктите за маринатата и накиснете месото в нея за около 4 часа в хладилника. Ако обичате пикантна храна, добавете и малко лют червен пипер.

След като изтече времето за мариноване, ги извадете, измийте ги от маринатата и ги подсушете. Ако не направите това, рискувате накрая крилцата ви да имат много дебела панировка.

Направете сместа за панировката от следните продукти:
1 яйце
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена чаша айрян (не много гъст)
сол

Сложете брашно в дълбока чиния и оваляйте крилцата в него, после ги потопете в добре разбърканите продукти за панировката (изчакайте да се отцедят малко) и пак оваляйте крилцата в брашно.

Изпържете ги в горещо олио (но не на прекалено силна степен на котлона). Олиото в тигана трябва да покрива 2/3 от крилцата. Сервирайте ги със сос по ваш избор - чили, соев, барбекю.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти