Пълнени камби с ориз и калмари

Плътни и приятно сладникави

2.33 от общо 3 гласа
Необходими продукти

калмари - 500 гр  

камби - 1 кг 

червени чушки - 1 бр 

домати - 1 бр 

зелен лук - 1 връзка  

чесън - 3 скилидки  

ориз - 150 гр 

зеленчуков бульон може и от кубче - 4 чаени чаши 

зехтин - 1/2 ч.ч.  

бяло вино - 1/2 ч.ч.  

копър - 1/2 връзки 

кедрови ядки - 5 с.л.  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Пълнени камби, но не с кайма или яйца и сирене, а с ориз и калмари.  

Плънката за тези пълнени камби с ориз и калмари на Mate Kitchen се различава доста от тази, с която традиционно сме свикнали да пълним чушки. В нея има зелен лук, чесън, червена чушка, домати, кедрови ядки, копър, задушените в бяло вино калмари и, разбира се, ориз. Вкусът е свеж и различен, но за да се получи, е важно да следвате стъпките за приготвянето на ястието точно. С морската храна не е добре да се импровизира, особено ако сте още начинаещ кулинар.

Избрахме да ви предложим рецептата именно с пълнени камби, защото те имат плътна структура и са приятно сладникави. Може, разбира се, да напълните с ориз и калмари и най-обикновени чушки, както и чушки долма, поясняват от Mate Kitchen. Приготвихме рецептата и с червени, и със зелени и сме категорични, че ястието е по-вкусно с червените.  

Начин на приготвяне:

1. Отрежете дръжките на камбите и внимателно почистете семките. Намажете ги със зехтин, сложете ги в огнеупорен съд и ги изпечете за 35 минути на 150 градуса, докато започнат да омекват.

2. През това време нарежете зеления лук и червената чушка на дребно, а чесъна - на тънки филийки.

3. Загрейте половината от зехтина в тиган и сложете заедно лука, чушката и чесъна. Запържете ги на силен огън за 5 минути, като периодично разбърквате. Добавете предварително изчистения ориз и го запържете заедно със зеленчуците за 2-3 минути, докато стане прозрачен. Бъркайте, за да не залепне.

4. Добавете бульона на части. Налейте половин чаша, изчакайте оризът да го поеме и след това налейте още толкова. Процедирайте по този начин докато оризът поеме цялата течност и стане мек и кремообразен.

5. Нарежете калмарите на малки парченца.

6. Обелете домата, отстранете семките и нарежете на дребно месестата част.

7. Налейте останалата част от зехтина в тиган, сложете нарязаните калмари и ги гответе на умерен огън докато течността, която пуснат, се изпари. Тогава увеличете температурата на максимум, налейте бялото вино и гответе още няколко минути, докато алкохолът се изпари.

8. Прибавете калмарите, накълцания домат, нарязания на ситно копър и кедровите ядки към ориза. Подправете с черен пипер и разбъркайте внимателно с вилица.

9. Напълнете запечените камби с тази смес и ги запечете за 35 минути. Поднесете ги горещи или на стайна температура.

Внимание: Съдържа калмари, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти