Пилешки крилца

Само колко са ароматни

Крайният резултат ще зарадва и най-изтънчения вкус
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
9 супени лъжици натрошен корнфлейкс
3 супени лъжици брашно
2 супени лъжици червен пипер
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица чесън на прах

За маринатата:
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици бира
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици горчица
черен пипер
риган
куркума
розмарин

Начин на приготвяне:
Разрязваме на две и почистваме всички пилешки крилца. След това ги оставяме да престоят в маринатата най-малко 12 часа.
Натрошаваме корнфлейкса на малки парченца. Колкото по-малки са те, толкова по-добре полепват по месото.

Към тях добавяме сухите подправки и хубаво разбъркваме. Без да отмиваме маринатата, овалваме крилцата в приготвената панировка, докато полепналата по тях смес спре да се навлажнява.

Нареждаме ги в плитка тава върху хартия за печене. Печем до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна. Когато крилцата се запекат от едната страна, ги обръщаме, за да могат да се изпекат и от другата.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти