Печено свинско с плънка от ябълки

Неочаквано добра комбинация

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

свинско контрафиле - 600 гр 

ябълки една голяма или две по-малки - 1 бр 

лук - 1 глава 

масло - 1 с.л. 

ябълков сок - 1/2 ч.ч. 

кафява захар - 1 ч.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Този път ви поднасяме великолепно печено свинско с плънка от ябълки. Това е една любимите ни рецепти, които винаги препоръчваме, когато се обърнете към нас с питане каква е тайната за добре приготвеното свинско филе, така че да е сочно, ароматно и да не става на трески. За много от вас вероятно крехкото печено свинско филе е мисия невъзможна. В тази част от прасето няма никаква мазнина и по правило фурната не е мястото за неговото готвене. Mate Kitchen обаче предлагат сами да се убедите в обратното.

Това печено свинско е рецепта с малко продукти. Ако досега не сте комбинирали месо с ябълка, сега е моментът да поправите този пропуск. Вкусовете се допълват съвършено. В случай че не сте убедени, можете да експериментирате с нещо по-просто. Нарежете ябълка на кръгчета с дебелина максимум 1 см и ги изпечете на оребрен тиган или най-обикновен тиган с незалепващо покритие, когато си правите пържоли. След това си отрежете парче месо и парче ябълка и ги хапнете заедно. Убедени сме, че ще погледнете на живота с други очи!

В този случай ябълките се слагат вътре в парче свинско филе. Преди това обаче трябва да си направите много бърз мармалад от ябълки и лук с малко кафява захар и ябълков сок, предупреждават от Mate Kitchen. Внимавайте да не препечете месото, защото тогава и най-съвършената рецепта ще се провали. Месото е крехко, така че 30 минути са му напълно достатъчно. Поднесете го с гарнитура с по-мек и неутрален вкус, за да можете да се насладите на ябълковия ефект.

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълката, почистете я от семките и я нарежете на малки кубчета. Нарежете лука на дребно.

2. В касерола сложете ябълките, лука, сол, черен пипер и маслото и ги задушете на котлона докато омекнат. Добавете захарта и ябълковия сок, разбъркайте и оставете на котлона докато по-голямата част от течността се изпари.

3. Нарежете филето на филии с дебелина 3 см. С помощта на тънък и остър нож оформете всяка филия като джоб, но внимавайте да не разрежете месото до края.

4. Подправете така получените джобове със сол и черен пипер и ги напълнете с ябълковата плънка. Ако е останала плънка, я сложете на дъното на йенска тава, подредете върху нея джобовете. Ако ли не, налейте съвсем малко вода в касеролата, в която сте приготвили плънката, съберете всичко останало по дъното и стените и излейте на дъното на тавичката.

5. Печете свинското на 200 градуса за 30 минути, докато се зачервят леко. На половината от печенето, обърнете джобове. Поднесете месото с гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти