Печена сьомга по два начина

Да запалим огъня с Нико Рейнолдс

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

За първия начин:
2 бр. филе сьомга (без кожа)
2 портокала
2 лимона

За втория начин:
2 бр. филе сьомга (без кожа)
1 клонка чери домати (около 200 г)
За салцата:
3 с.л. каперси
3 с.л. вода от маринатата на каперсите
шепа копър
шепа магданоз
1 лимон, сок
3 с.л. зехтин екстра върджин

Сьомгата е източник на най-ползените и нужни на тялото ни антиоксиданти. Консумирането на този вид риба е полезно за кожата, косата и здравето ни като цяло. Днес Нико Рейнолдс и 24 Kitchen имат две предложения за това как да сготвим сьомга с много свежи продукти. 

Начин на приготвяне: 

1. За сьомгата по първия начин поръсете парчетата сьомга със сол и черен пипер. Нарежете на кръгчета портокалите и лимоните.

2. Подредете кръгчетата портокал и лимон върху скарата, застъпени едно върху друго, върху зоната с индиректна топлина на барбекюто. Върху леглото от цитруси поставете филетата сьомга. До тях поставете клонката с чери домати. Затворете капака и печете 8-12 минути.

3. За втория начин нарежете филето сьомга на парчета по 5 см. Нанижете ги върху две шишчета (ако използвате дървени шишчета, първо ги накиснете в студена вода). Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. С парче лимон натрийте скарата от страната на директния огън. Поставете шишчетата върху скарата и печете 5-7 минути, с капак.

4. За салцата нарежете на ситно копъра и магданоза и ги сложете в купичка. Добавете каперсите, водата от маринатата им, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте много добре.

5. Сервирайте сьомгата, приготвена по два начина върху барбекюто, върху дървена дъска. Поставете и печените домати върху дъската. Поръсете със салца рибата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти