Паста с крема сирене, гъби и спанак

Различни текстури, различни вкусове, богатство от продукти

3 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

макарони - 500 гр - 1.99 лв

гъби - 500 гр - 4.98 лв

пармезан - 100 гр - 3.48 лв

сушени домати - 100 гр - 2.28 лв

спанак - 100 гр - 0.60 лв

крема сирене - 125 гр - 2.99 лв

чесън - 1 глава - 0.40 лв

лук - 1 глава - 0.10 лв

червен лук - 1 глава - 0.14 лв

зехтин - 100 мл - 1.10 лв

прясна мащерка - 4-5 стръка - 0.65 лв

Може би предястие, или пък да е основно – зависи колко сте гладни, но тази паста с крема сирене, гъби и спанак няма да ви остави безразлични. И свежо, и млечно, и макаронено, с всяка хапка искате още и още. Бихте могли да я поднесете и като топла салата, но Mate Kitchen предупреждават, че трябва да внимавате с количествата, защото рискувате основното ви да остане не просто недооценено, ами и категорично пренебрегнато.

Различни текстури, различни вкусове, богатство от продукти – рецептата за паста с крема сирене, гъби и спанак е наистина изкусителна. Този път термичната обработка не се случва в тигана, а във фурната, а това носи различен вкус.

Печеният с гъбите лук, печеният чесън, крема сиренето и разтопеният пармезан, суровият спанак, който се попарва от досега с тях… Да не забравяме и сушените домати. В тази рецепта Mate Kitchen заложиха на натурални сушени домати. Те също носят различно настроение в чинията и значително по-малко мазнина. И тъй като не са подправени, прясната мащерка има възможност да изпъкне със своя отличителен вкус, чудесно допълнена от печения чесън.

Определено различна рецепта, за която няма да съжалявате. Опитайте и споделете коя роля сте й отредили на масата, ще ни бъде интересно. О, и не забравяйте да си налеете чаша свежо, добре охладено вино с нея – ей така, за разкош.

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите, нарежете ги на едро и ги сложете в предварително намазнена тава. Към тях прибавете измития, нарязан на полумесеци и претрит лук. Залейте със зехтин, разбъркайте много добре зеленчуците в тавата и ги разпределете равномерно.

2. В единия край на тавата, върх лука и гъбите, сложете цялата глава чесън с отрязано капаче. Полейте я с 2 лъжици зехтин.

3. Разпределете и крема сиренето в тавата и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

4. През това време сварете пастата в подсолена вода с малко зехтин по указанията на опаковката.

5. Нарежете сушените домати на кубчета, сложете ги в купа и ги залейте с бульон от врящата паста (ако са от пакет, а не от буркан) и ги оставете да се накиснат за около 15-20 минути.

6. Отцедете пастата и я оставете встрани.

7. Измийте спанака, почистете го от дръжките и го нарежете на дребно.

8. Извадете тавата от фурната, отделете чесъна и към останалите зеленчуци прибавете ситно нарязаната прясна мащерка, пармезана, сушените домати заедно с течността и нарязания спанак. Разбъркайте.

9. След като главата чесън се е поохладила, я изстискайте в тавата при останалите зеленчуци и разбъркайте добре. Накрая прибавете пастата, разбъркайте и поднесете.

Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа макарони, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти