Паниран боб

Спомен за нещо апетитно

Паниран боб
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
150-200 г едър зрял боб
2-3 супени лъжици джоджен
черен пипер
лют червен пипер
сол
олио за пържене
панировка Pâte à frire

Начин на приготвяне:
Измиваме добре боба под течаща вода. Поставяме го в тенджера, наливаме студена вода, колкото да го покрие, и го слагаме на котлона. След като водата заври, я изхвърляме и наливаме отново студена вода.

Варим боба почти до готовност. Трябва да внимаваме да не се развари. Отцеждаме го от водата и го оставяме да се охлади. През това време приготвяме панировката. Към сместа от жълтъци, брашно и прясно мляко прибавяме подправките на вкус и я оставяме да почине около 30 минути.

Може да се добавят и други подправки, бобът определено "носи" на повечко подправки. След това прибавяме разбитите на сняг белтъци, разбъркваме и можем да пристъпим към паниране на боба.

Поставяме част от бобчетата в панировката, овалваме ги добре и с помощта на чаена лъжичка ги пускаме в сгорещената мазнина. Пържим ги от двете страни, докато придобият златист цвят. По желание можем да сервираме ястието с някакъв сос - кетчуп, дресинг от оцет, олио и чесън, майонеза и т.н.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти