Лимонови крилца на скара

Хрупкави отвън и сочни отвътре

1 от общо 1 гласа
55 мин.
Необходими продукти

пилешки крилца - 1 кг - 5.99 лв

лимони - 1 бр - 0.36 лв

чесън - 2 скилидки - 0.16 лв

олио - 50 мл - 0.21 лв

риган - 1 с.л. - 0.65 лв

соев сос - 30 мл - 0.24 лв

черен пипер на вкус

сол на вкус

Хрупкави отвън и сочни отвътре, печените на скара пилешки крилца са любима парти храна за хапване с ръце. Ако сте решили да съберете приятели на барбекю или купон на открито, това предложение на Mate Kitchen е перфектната лятна рецепта. Мариноването на крилца с риган и лимон им придава много приятен, свеж вкус. Колкото по-дълго престоят в маринатата, толкова по-вкусни стават.

Ако предпочитате, можете да ги замените или пък да ги комбинирате с парти бутчета. Поднесете ги с барбекю сос, гуакамоле или друга подходяща разядка, в която да ги потопите. Сезонна салата от пресни зеленчуци също ще им пасне добре. Можете да им направите и гриловани зеленчуци по ваш вкус. Лимоновите крилца с риган вървят чудесно с чаша студена бира или добре охладено бяло вино.

По тази рецепта Mate Kitchen можете да мариновате и пилешки късчета. За предпочитане е да са от бут, защото са по-сочни. На следващия ден ги нанижете на шишчета и да изпечете на скара или грил тиган. Поднесете ги с арабски питки, майонезен чеснов сос или пък хумус и нарязани на тънко пресни зеленчуци – домати, краставици, чушки, айсберг. Нека всеки комбинира според собствения си вкус. Това е съвършеният домашен дюнер, в който няма нищо пържено. След като знаете какво има в него, без притеснение можете да го предложите и на дете.

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте пилешките крилца и ги сложете в купа.

2. Маринатата пригответе, като смесите лимоновия сок, счукания чесън, олиото, черния пипер, солта, ригана, соевия сос и 100 мл вода.

3. Изсипете я при крилцата, втрийте я добре с ръце, покрийте с опаковъчно фолио и оставете в хладилника за 2-3 часа. Най-добре е крилцата да се мариноват цяла нощ.

4. Изпечете крилцата на грил тиган или на скара и ги поднесете с предпочитан от вас сос за топене и салата от пресни зеленчуци.

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти