Картофи с тиквички и сирене на тиган

Могат да се поднесат и топли, и студени

5 от общо 1 гласа
75 мин.
Необходими продукти

картофи - 4-5 бр 

лук малка - 1 глава 

тиквички - 2 бр 

яйца - 6 бр 

чесън - 3 скилидки 

сирене - 200 гр 

прясно мляко - 150 мл 

олио - 100 мл 

копър - 1/2 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Когато правихме тези картофи с тиквички, сирене и яйца на тиган, сериозно се замислихме в коя категория да поставим рецептата. Ако ще е обяд или вечеря, едно парче няма да ви е достатъчно със сигурност. Подхожда им да са предястие, още повече че могат да се поднесат и топли, и студени. Но сякаш най-подходящата позиция за тях е на територията на така модерния напоследък брънч. Ако се чудите какво представлява брънчът, това е нещо между късна закуска и ранен обяд. В нашия език имаме дума, която има същото значение, и това е обекуска.

Та, когато ви се удаде възможността да си поспите до късно и пропуснете обичайното време за закуска, си направете тези картофи с тиквички и сирене на тиган на Mate Kitchen. Спокойно можем да ги наречем дебел омлет, защото спойката между всички продукти в тигана се осъществява от яйца и прясно мляко. А какво всъщност има в тигана? Сварени картофи, тиквички, малко лук и чесън, сирене, щедро количество копър. Той е подходяща подправка и за картофите, и за тиквичките.

Приготвянето на този омлет започва в тигана, но завършва във фурната, затова е важно съдът да бъде със сваляща се дръжка. Ако нямате на разположение такъв тиган, можете да направите вашия омлет с картофи, тиквички и сирене в кръгла тавичка с подходящ размер. Хапнете си го топъл. Ако случайно остане, можете да го доядете по-късно следобед или да го поднесете като студено предястие вечерта, предлагат от Mate Kitchen. Тъй като не тече и не се разлива, е удобно решение за лек обяд с домашна храна в офиса.

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, обелете ги и ги настържете. нарежете лука и чесъна на ситно.

2. Настържете тиквичките в купа, посолете и оставете за няколко минути да си пуснат водата.

3. В тиган със сваляща се дръжка загрейте олиото и задушете в него лука. След като омекне, прибавете изстисканите от водата тиквички, разбъркайте добре и оставете да се задушават заедно за 3-4 минути.

4. Прибавете картофите и след няколко минути подправете със ситно нарязания копър, чесъна, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете на огъня още 5 минути.

5. През това време в купа разбийте яйцата и към тях прибавете прясното мляко и сиренето. Разбъркайте добре и излейте сместа в тигана.

6. Разбъркайте всичко добре и оставете на слаб огън докато сместа в тигана се стегне. След това прехвърлете в предварително загрята на 200 градуса фурна, свалете дръжката и печете до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти