Хрупкаво пиле

С марината от водка

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

За пилето и маринатата

пилешко месо без кост - 600 гр  

олио - 50 мл 

водка - 50 мл

вода - 100 мл

лимонов сок - 50 мл 

горчица - 1 супена лъжица 

чесън - 2 скилидки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

За панировката

орехи смлени - 50 гр  

галета - 60 гр 

кашкавал настърган - 50 гр 

яйца - 3 бр  

брашно - 1 супена лъжица  

шарена сол - 1 супена лъжица 

Пърженото пиле се брои за не особено полезно, но пък е много вкусно и си струва от време на време да загърбим здравословното хранене.

Филето е най-подходящото месо, защото когато се изпържи, има изключително равномерна текстура, предупреждават от Mate Kitchen. Може да ползвате и месо от бутче, разбира се. Трябва обаче да сте го почистили много добре от жилките, които остават, когато го обезкостите.

Любопитната съставка в тази рецепта за хрупкаво пиле е водката в маринатата. Водката се комбинира с лимонов сок, горчица и чесън. След няколко часа престой в тази марината месото става изключително сочно, вкусно и крехко.

Към този разкош се добавя хрупкавата панировка, за която се смесват настърган на дребно кашкавал, натрошени орехови ядки, галета, брашно и шарена сол.

ОТ Mate Kitchen обещават, че рецептата е повече от простичка и с нея може да се справи дори начинаещият кулинар.

Докато се пържи вашето хрупкаво пиле, може набързо да си забъркате един майонезен сос или пък да си накъсате хубава зелена салата.

Начин на приготвяне:

За пилето и маринатата

1. Нарежете месото на не много дебели парчета и го сложете в дълбока купа.

2. Смесете продуктите за маринатата и ги излейте върху него.

3. Смесете добре, покрийте и оставете в хладилника за няколко часа.

За панировката

1. Смесете продуктите за панировката без яйцата. Кашкавалът трябва да е настърган на ситно, за да може да полепне. Яйцата разбийте отделно.

2. Извадете месото от хладилника. Потопете всяко парче в яйце, оваляйте в панировка и изпържете в тиган със загрято олио.

3. Изваждайте готовото месо в чиния с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

4. Сервирайте с гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти