Говежди стек на скара с печена царевица и салата от фенел

Да запалим огъня с Нико Рейнолдс

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 рибай стека

едра морска сол

прясно смлян черен пипер

бучка масло

1-2 филенца маринована аншоа

1 лимон

1 глава фенел

6 репички

2 големи шепи бейби спанак

50 г пармезан

шепа магданоз

За дресинга:

1 глава червен лук

1 с.л. семена кориандър

шепа копър

1 лимон, сок

зехтин

1 с.л. мед

За царевицата:

2 кочана царевица

масло

2-3 стръка пресен кориандър

30-50 г пармезан

Това е рецепта за приготвяне на открито. Идеално изпечен рибай стек, придружен от цяла печена царевица, намазана с масло и поръсена с пармезан и свежа салата от фенел и репички.

Начин на приготвяне: 

1. Извадете стековете от хладилника 30 минути преди печене. Поръсете ги обилно със зехтин, сол и едро смлян черен пипер. Поставете стековете на скарата, върху директен огън и печете по 4-5 минути от всяка страна. Малко преди да достигне температурата за желаната степен на изпичане (53-55 градуса за средно изпечено и 71 градуса за добре изпечено), прехвърлете стековете в зоната с индиректен огън за няколко минути. Щом достигне някоя от посочените температури, прехвърлете месото в чиния. Оставете го да почива между 5 и 10 минути, не повече, и го нарежете на филии.

2. В касерола разтопете маслото на бавен огън и добавете нарязаните на ситно филенца аншоа и сока на ½ лимон. Разбъркайте и залейте нарязаните стекове.

3. Обелете царевиците и ги изпечете върху скарата за 10-12 минути, от всички страни. Докато са горещи ги намажете обилно с масло и ги поръсете с фино настърган пармезан. Поръсете с листа кориандър.

4. За салатата нарежете на възможно най-тънко фенела и го сложете в купа. Добавете и нарязаните на полукръгчета репички. За дресинга нарежете на много ситно лука и го смесете в купичка със семената кориандър, нарязания на ситно копър, лимоновия сок, меда и обилно количество зехтин. Разбъркайте много добре. Добавете листата спанак в купата и залейте с дресинга. Разбъркайте добре.

5. Сервирайте нарязан стек, залят с масло и полят с чимичури, гарниран с печена царевица и салата от фенел.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти