Фарфале със сос от кисело мляко и авокадо

Семпло и ефектно предястие с приятно лютив вкус

5 от общо 1 гласа
50 мин.
Необходими продукти

фарфале - 500 гр 

кисело мляко - 400 гр 

авокадо - 1 бр 

лимони - 1 бр 

лук голяма - 1 глава 

целина малка - 1 глава 

чесън - 2 скилидки  

люти чушки - 2 броя 

каперси - 1,5 ч.л. 

зехтин екстра върджин - 4 с.л. 

бяло вино сухо - 1 с.л.

магданоз - 2-3 стръка 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Ако ви трябва бърза вечеря със свеж и приятно лютив вкус, това фарфале със сос от кисело мляко и авокадо ще ви допадне. Ако искате да изненадате гостите си със семпло и ефектно предястие, това отново е правилната рецепта. Тази рецепта на Mate Kitchen не изисква почти никаква термична обработка, обикновени продукти и елегантен вкус, а се приготвя за по-малко от час.

Фарфале са един от най-популярните видове паста, чиято история ни връща назад в XVI век и северните региони Ломбардия и Емилия-Романя. Тези макарончета се отличават с характерната си форма. Често ги наричат пеперудки, панделки или папийонки. Думата идва от италианското farfalle, което означава пеперуда. Подходящи са за студени и топли салати, както и за рецепти с по-малко и гъст сос.

Можете да си направите тази рецепта с паста на практика по всяко време на годината. Единственото по-специално изискване е лютото чушле да бъде червено, защото има сладникав вкус и не е така остро като зелените, съветват от Mate Kitchen. Усещането подчертано е за свежест и порция фарфале със сигурност няма да ви натежи на корема. Киселото мляко, авокадото в лимонов сок и каперсите носят различен тип киселинност, която се съчетава много добре с хрупкавата целина и лютото чушле. Ако искате само да загатнете пикантност, отстранете жилките и семките. Ако обичате да ви е люто, ги запазете. Изборът е изцяло ваш.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в половината зехтин на средно силен огън докато чесънът стане светлозлатист.

2. Добавете виното и дръжте на огъня докато се изпари.

3. Сварете фарфалето в голяма тенджера с подсолена вряща вода. Трябва да е ал денте.

4. Обелете авокадото, извадете костилката и го нарежете на кубчета. Поръсете го с лимонов сок, за да не потъмнее.

5. Разбийте киселото мляко с останалия зехтин в голяма купа. Поръсете със сол и пипер. Добавете нарязаните на тънко люта чушка и целина, каперсите и магданоза.

6. Изцедето фарфалето и го размесете с киселото мляко. Добавете лука и авокадото, разбъркайте отново и сервирайте.

Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа целина, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти