Бяла риба в бутер тесто

Елегантно предястие, на което трудно ще устоите

0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 500 гр 

бяла риба - 500 гр 

майонеза - 100 гр  

яйца - 1 бр  

картофи - 2-3 бр  

кисели краставички - 5-6 броя 

магданоз - 3-4 стръка 

черен пипер на вкус

Парче бяла риба в бутер тесто, поднесено в компанията на свежи зеленчуци, е елегантно предястие, на което трудно ще устоите. Вкусът му е деликатен, защото бялата риба има ненатрапчиво месо и за такива рецепти е особено подходяща. Бяло вино, розе, бира – всичките му подхождат, но най-много му подхожда добрата компания. 

Когато чуем за риба в бутер тесто, си представяме нещо солидно и дори трудоемко. Тук не ви трябват кой знае какви кулинарни умения, обещават от Mate Kitchen. Ако следвате стъпките за приготвяне и изгледате видеото, ще се справите с това ястие дори да сте начинаещ кулинар. В същото време имате възможност да блеснете, защото крайният резултат е много приятен и за окото, и за небцето. Ако обичате силния рибен вкус, може да ползвате сьомга вместо бяла риба – въпрос на лични предпочитания.

Водещото в тази рецепта според Mate Kitchen е ползването на майонеза вътре в самата плънка. Обикновено нея я поднасяме в състава на сос или разядка. Този път обаче тя е скрепителят между картофите, рибата и краставичките, който им дава нужната мазнина и прави вътрешността на пакета от бутер тесто мека и кремообразна. Освен това овкусява фино и много приятно. Ако досега не сте я ползвали по този начин, значи е време да преоткриете нейното приложение в кухнята.

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на дребно и ги сварете.

2. Отцедете ги и ги прехвърлете в купа да поизстинат. Намачкайте ги с вилица и към тях прибавете нарязаните на кубчета краставички, майонезата и нарязаната на кубчета бяла риба.

3. Подправете с черен пипер, разбъркайте и оставете плънката встрани.

4. Разточете леко листа бутер тесто и надлъжно разпределете плънката в едната му половина. Разпределете я равномерно и прехлупете.

5. Намажете краищата от вътрешната страна с разбито яйце. Намажете с яйце и отгоре.

6. Прехвърлете така приготвения пакет в тава, покрита с хартия за печене. Притиснете краищата с вилица, направете няколко напречни разреза на тестото и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато се зачерви равномерно.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа бяла риба, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти