Торта Капрезе

С бадемово брашно и маскарпоне

3.13 от общо 8 гласа
55 мин.
Необходими продукти

180 г натурален шоколад (70% какао)
2 жълтъка
4 яйца
Щипка сол
150 г бадемово брашно
50 г царевично нишесте
100 мл зехтин екстра върджин
1 с.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. захар
100 г маскарпоне
ягоди

Готови ли сте за вкуса на Италия в един уникален десерт?

Начин на приготвяне:

1. Отделете жълтъците и белтъците. Шестте жълтъка разбийте с ½ ч.ч. захар, с помощта на миксер, докато сместа избледнее. В друга купа разбийте белтъците с щипка сол до получаването на сняг.

2. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня. Дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади. След това добавете зехтина и ваниловия екстракт и разбъркайте.

3. Към разбитите жълтъци добавете бадемовото брашно и пресятото царевично нишесте и разбъркайте. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте отново. След това добавете разбитите белтъци на порции, малко по малко, като разбърквате много внимателно, за да запазите въздушността на сместа.

4. Изсипете сместа в предварително намазнена и постлана с хартия за печене форма за печене (диаметър 18 или 20 см). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

5. Разбъркайте маскарпонето с помощта на тел. Извадете изстиналия блат от формата и го поставете наобратно върху поднос за торта. Разпределете маскарпонето по повърхността му. Украсете с нарязани и цели ягоди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти