Разкошен десерт – Парфе Суан

Разкошен десерт – Парфе Суан

Разкошен десерт – Парфе Суан
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Десертът носи името на Шарл Суан, един от героите на Марсел Пруст, а рецептата е избрана от австралийския писател Джон Бакстър, за да допълни мадлените в менюто на книгата "Съвършената вечеря".

Необходими продукти:
225 г маскарпоне
225 г заквасена сметана
225 г цедено кисело мляко
1 лимон
3 с. л. пудра захар
6 маслени бисквити
2 ч. ч. пресни малини, боровинки или други дребни сезонни плодове
мента за гарниране 

Начин на приготвяне:
Разбъркват се заедно маскарпонето, сметаната, цеденото мляко, захарта, сокът и фино настърганата кора на лимона.

На дъното на чаши за вино се натрошава по 1 бисквита. Отгоре се сипват горските плодове на слой от 2 см. Кремът се разпределя и се гарнира отгоре с пресни плодове и стрък мента.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Блини с маскарпоне горски плодове

Лесен десерт – маскарпоне с къпини

Бананов мус с ягоди

Лесна домашна бисквитена торта

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти