Палачинкова торта

С плодoве

Палачинкова торта
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Време за приготвяне: 30 минути (2–3 часа за изсушаване на чипса от портокал)

Необходими продукти за 1 торта:

за палачинките:
4 яйца
20 г захар
100 г брашно
30 г краве масло
150 мл сладкарска сметана

за сладкото от малини:
100 г малини
50 г захар

за портокаловия чипс:
1/4 портокал
пудра захар за поръсване

за украса:
1 лайм
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбъркват със захарта и постепенно се прибавя белтъчната маса. Слагат се брашното, разтопеното масло и сметаната и се разбърква до хомогенизиране. От тестото се правят 8–10 палачинки, които е желателно да са с еднаква големина.

2. Малините, захарта и 50 мл вода се сипват в подходящ съд и се варят до сгъстяване.

3. Портокалът за чипса се реже на тънки шайби, поръсва се с пудра захар, поставя се

върху хартия за печене и се изсушава 2–3 часа във фурна загрята на 80 градуса.

4. Палачинките се редят една върху друга като след всяка палачинка се полива от

малиновото сладко. Най-горната палачинка се поръсва с пудра захар. Отгоре се поставя от чипса и се украсява с резени лайм.

Други рецепти:

Хрупкави палачинки с ментов йогурт
Американски палачинки
Палачинки със сирене
Чудни палачинки без яйца и мляко

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти