Крем с пъпеш и кисело мляко

Подсладете вашия живот и този на околните

Крем с пъпеш и кисело мляко
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
400 г цедено кисело мляко
пудра захар на вкус
2 пакетчета ванилия
малко настъргана лимонова кора (по желание)
300 г пъпеш
3 супени лъжици захар
150 мл вода
1 пакетче желатин

За кроканта:
100 г захар
10-15 орехови ядки

Начин на приготвяне:
Отцеждаме киселото мляко през марля около 3-4 часа. Подслаждаме го на вкус с пудра захар, ароматизираме го с ванилиите и по желание - с настърганата лимонова кора.

Обелваме и почистваме пъпеша от семките. Нарязваме го на кубчета, които посипваме със захарта. Към плода добавяме 150 мл вода и варим на тих огън за 10 минути. Охлаждаме сместа, като заделяме малко от кубчетата пъпеш, а останалите - пасираме заедно с течността, отделила се при варенето.

Заливаме желатина с 30 мл вода и го оставяме да набъбне. Загряваме го на водна баня (или за 10 секунди в микровълнова фурна), за да се втечни. Прибавяме го към пюрето от пъпеш и връщаме в него отделените кубчета плод, след което леко разбъркваме.

За кроканта карамелизираме захарта, добавяме едро нарязаните орехови ядки и разбъркваме. Изсипваме сместа върху алуминиево фолио и след охлаждане начупваме кроканта на парченца.

Поставяме под наклон в 4 чаши пъпешовото пюре. Оставяме го за 2 часа в хладилник и допълваме чашите с цеденото кисело мляко.

Гарнираме крема с крокант плюс резенчета пъпеш и го сервираме охладен.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти