Френски козуначени бриоши

Деликатни и пухкави изкушения

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

брашно - 500 гр 

масло - 125 гр 

масло за намазване - 25 гр 

захар - 75 гр  

прясно мляко - 90 мл 

яйца - 3 броя 

суха мая 7 грама - 1 пакетче 

жълтък за намазване - 2 броя 

сол 1 щипка 

Ароматни топли бриоши, намазани с масло и конфитюр, чаша кафе или чай, закътана закуска някъде сред безкрайното зелено на красивата ни природа… И споделеният миг се превръща в безвремие.  

Ето, рецептата за бриоши на Mate Kitchen, идва от Франция. Това, което ги отличава, е високото съдържание на масло и яйца в тестото. Френските майстори готвачи ги описват като „деликатни и пухкави, с тъмнозлатиста хрупкава коричка“. От нашия кулинар Георги Николов е добавката, че са изключително вкусни и не се правят никак трудно, което е по-важната част. Избрахме да приготвим класически бриоши. Иначе рецептата има най-различни разновидности със сладка или солена плънка. Може да се направят със сушени плодове или пък с шоколадов чипс и да се хапнат за закуска. В този вариант можете да ги предложите и на обяд, следобедна закуска или вечеря със сирене, плодове, пастет, фъстъчено масло и въобще всичко сладко или солено, с което могат да се намажат.

Решите ли да си направите бриоши, Mate Kitchen предупреждават, че могат да се оформят и да се изпекат в тава или в отделни формички за мъфини, но от големите. По този начин стават по-високи и ефектно изглеждащи. Освен това ще изпълнят дома ви с топло ухание на домашно приготвено тесто. Със сигурност ще започнете да си ги правите често.

Начин на приготвяне:

1. Сипете маята в половината затоплено мляко, добавете 1 с. л. брашно, разбъркайте добре и оставете на топло да шупне.

2. В тенджера разбийте останалото мляко, разтопеното масло, захарта, солта и яйцата. Към тях прибавете втасалата мая и брашното. Замесете меко тесто, като по време на месенето добавяте на части от останалите 25 г масло.

3. Покрийте готовото тесто и го оставете на топло да втаса.

4. След като тестото втаса, го премесете леко и го разделете на равен брой по-големи и по-малки топчета. В средата на всяко голямо топче направете вдлъбнатина, намажете с прясно мляко и сложете едно малко топче. По същия начин пригответе и останалите бриоши.

5. Наредете ги в тава на разстояние и ги оставете да втасат отново. Намажете ги с разбит жълтък и ги изпеете на 180 градуса за 25-30 минути.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа жълтък, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти