Домашен течен шоколад

Просто няма равен

Домашен течен шоколад
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
140 г сурови и белени лешници
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша сухо мляко
1 супена лъжица мед
щипка сол
200 г натурален шоколад (може 100 г натурален и 100 г млечен)

Начин на приготвяне:
Слагаме лешниците в купата на кухненския робот и ги пасираме до възможно най-фина консистенция.

В малка тенджерка загряваме прясното и сухото мляко плюс солта. Преди сместа да започне да ври, я отстраняваме от котлона.

Разтопяваме шоколада и меда на водна баня.

После включваме робота и към смлените лешници добавяме шоколада, а след това и млечната смес. Пасираме, докато всички съставки се хомогенизират.

Готовият течен шоколад трябва да престои една нощ или няколко часа в хладилник, за да се уплътни.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти