Бананова торта с обикновени бисквити

Вкусен десерт за по-малко от час

4 от общо 10 гласа
50 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 200 мл 

захар - 150 гр 

обикновени бисквити - 2 малки пакета 

банани - 7 бр 

течна сметана - 500 мл 

натурален шоколад - 150 гр 

Лесно е да приготвите торта с бисквити дори да не разпологате с много време и да не сте шеф готвач. Принципът е прост – редувате бисквити с крем. Импровизациите са не само позволени, но и задължителни. Към крема можете да добавите пресни плодове, да го оцветите със сладкарска боя, да го ароматизирате. Можете да редувате крем с плодово сладко – въпрос на вкус и въображение.

В тази рецепта за бананова торта с обикновени бисквити на Mate Kitchen комбинираме три продукта, които буквално не могат да съществуват един без друг – банани, шоколад и сметана. Резултатът е неустоим. Хубавото е и, че разполагате с вкусен десерт за по-малко от час. Тя е доказателство, че изобщо не е задължително хубавите неща да са сложни и да стават бавно.

С това простичко за приготвяне и същевременно неустоимо вкусно сладко изкушение гарантирано ще зарадвате приятно любимите си хора. Благодарение на украсата от замразени плодове и разтопен шоколад ще спечелите симпатиите и на гостите си, обещават от Mate Kitchen. Направете си гъсто и ароматно кафе, за да бъде удоволствието пълно, и споделете насладата. Страхотно, нали!

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня.

2. През това време разбийте сметаната със захарта, докато се получи гъста смес. Когато шоколадът е готов, го прибавете към разбитата сметана с бъркане, на тънка струя.

3. Затоплете леко прясното мляко.

4. Нарежете 4 бананите на колелца. Останалите запазете за декорация.

5. Вземете бисквитите, потопете ги една по една в мляко и наредете пласт във форма за торта или в продълговата тава. Наредете върху тях колелцата от банан. Покрийте ги с половината крем.

6. Наредете нов пласт бисквити, след това банани и изсипете останалия крем. Размажете хубаво и оставете тортата в хладилника за няколко часа, за да стегне и бисквитите да поемат от крема и да омекнат.

7. Украсете със симетрично нарязани бананови колелца, замразени малини и къпини и разтопен шоколад.

Бележки: Ако тортата е в кръгла форма, я освободете, отрежете триъгълни парчета и сервирайте. Ако е в тава, я нарежете на квадрати. Да ви е сладко!

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа течна сметана, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа обикновени бисквити, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти