Балеринки с крема сирене

С мек и нежен млечен вкус

3.13 от общо 8 гласа
75 мин.
Необходими продукти

крема сирене по 125 г - 2 пакетчета 

масло 125 г - 1 пакетче  

кисело мляко - 5 с.л.  

сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 

брашно - 800 гр  

захар - 250 гр  

ванилия или ванилена захар - 1 пакетче  

Сладките балеринки с крема сирене си мечтаят за голяма чаша горещо капучино с пухкава пяна. Те и без това се топят в устата, но с глътка от него вкусовото изживяване е главозамайващо. 

Тези сладки балеринки са великолепно съчетание от наглед простички продукти – крема сирене, масло, кисело мляко. И, учудващо за рецепта на Mate Kitchen за курабийки, в тях няма яйца. Това обаче изобщо не е недостатък, тъкмо напротив. Те имат мек, нежен млечен вкус, допълнен от аромата на ванилия. Отвън са хрупкави и сладки, а отвътре са приятно меки.

Съвършените сладки, които да потопите в топла напитка. Ще ви станат любими още с първата хапка и ще си приготвяте балеринки често, въпреки че са пипкави и отнемат малко повече време. Сами ще се уверите в това.

Когато правите балеринки, е важно да разточите тестото на кора не по-дебела от 3-4 мм. Ако е по-тънка, ще се препекат. Ако е по-дебела, ще станат твърде дебели и няма да успеят да се изпекат добре отвътре. Важно е да ги потапяте в захар само от едната страна, иначе няма да могат да се сгънат и да си запазят формата, предупреждават от Mate Kitchen. В случай че нямате търпение да сгъвате, може да ги направите на бисквити и тогава да ги озахарите от двете страни.

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото да омекне добре на стайна температура. След като това стане от всички продукти омесете по-твърдо тесто.

2. Разточете кора с дебелина не повече от 5 мм и с помощта на водна чаша изрежете кръгчета

3. Сипете захарта в широка чиния заедно с ванилията, разбъркайте и започнете да оформяте балеринките. Потопете тестеното кръгче в захар само от едната страна. Сгънете го наполовина със захарта навътре. Получената половинка потопете в захар отново от едната страна и сгънете със захарта навътре. Балеринката вече е готова. Потопете я в захар от едната страна и я сложете в покрита с хартия за печене тава с озахарената страна нагоре.

4. Процедирайте по този начин докато тестото свърши.

5. Печете балеринките на 200 градуса до порозовяване.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти