Бадемова торта

За повече празнично настроение

Бадемова торта
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 40 минути (6 часа за охлаждане)

Необходими продукти за 10–12 порции:

За тестото:
150 г бадеми
200 г захар
5 белтъка

за крема:
5 жълтъка
100 мл прясно мляко
100 г захар
175 г краве масло
филирани бадеми за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Белтъците се разбиват на сняг с миксер и постепенно се прибавя захарта. Слагат се натрошените (смлените) бадеми.
2. Сместа се разпределя по равно в две форми за торта с диаметър 22 см, върху които има хартия за печене. Блатовете се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути. След това се оставят да изстинат.

3. Филираните бадеми се запича на сух тиган.
4. Жълтъците се разбиват със захарта с телена бъркалка, прибавя се млякото и сместа се слага на слаб огън, докато станат на крем, но без да завират. След това сместа се шокира в съд с лед.

5. Маслото, предварително оставено на стайна температура, се нарязва на малки парченца и се слага в крема. Разбърква се и се оставя кремът да изстине.

6. Единият блат се намазва с част от крема и отгоре се покрива с втория. Тортата се намазва отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с филираните бадеми. Оставя се 6 часа на студено.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти