Зелена салата с пресни картофи

Комбинация, която заслужава внимание

2.5 от общо 2 гласа
34 мин.
Необходими продукти

пресни картофи - 400 гр 

зелен лук - 2 връзки 

репички - 2 връзки 

маруля - 1 бр  

зехтин или олио - 150 мл 

оцет - 2 с.л.

копър - 1/3 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Тази рецепта за зелена салата с пресни картофи на Mate Kitchen ще ви изненада с комбинацията от маруля и пресни картофи. На пръв прочит може да ви се стори странна. Само който не я е опитвал, не знае колко вкусно се получава всъщност. Картофите и лукът се запържат предварително и се подкиселяват в тигана, на висока температура. Стават съвсем различни и когато ги смесите с марулята, салатата е хем вкусна, хем питателна и в същото време ви е трудно да я сравните с нещо, което вече сте яли.

Репичките заемат централно място в тази зелена салата, затова количеството е две връзки. Получава се микс от текстури – мекотата на картофите, хрупкавата маруля, твърдите репички. Картофите може да нарежете, ако са по-едри, или да оставите цели, ако са дребнички. Подгответе си голяма купа, тъй като марулята не се мачка и ще ви е нужно пространство, за да смесите всички продукти за салатата добре, съветват от Mate Kitchen. Друг овкусител, освен соса, който се е получил в тигана при картофите, не ви трябва.

Още една идея за зелена салата с пресни картофи е да сварите картофите. След това ги охладете и тогава да ги смесите с традиционно приготвената маруля. Ще се изненадате колко е приятно на вкус. При този вариант можете да ползвате и стари картофи, за предпочитане е да са жълти.

Можете да поднесете готовата зелена салата с пресни картофи самостоятелно или като гарнитура към печено месо. Ще чакаме с нетърпение да споделите дали ви е харесала. Да ви е вкусно!

Начин на приготвяне:

1. Почистете картофите. По-големите разрежете наполовина или на четири, за да ги изравните с размера на малките картофки.

2. Нарежете зеления лук на кръгчета.

3. Загрейте зехтина в дълбок тиган и добавете картофите. Задушавайте ги докато станат меки и се зачервят. Тогава добавете зеления лук, оцета, солта и черния пипер. Оставете тигана на огъня още 2-3 минути, за да се изпари оцетът и да омекне лукът. След това изгасете котлона.

4. Накъсайте салатата на парчета и я смесете в голяма купа с нарязаните на филийки репички и сотето от картофи. След това излейте соса, който е останал в тигана, и поръсете с накълцания копър.

5. Сервирайте салатата самостоятелно или като гарнитура към пържоли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти