Шопски хайвер

Чудесен пастет за закуска през уикенда

рецепта рецепти
Снимка:
4.2 от общо 5 гласа
15 мин.
Необходими продукти

масло - 100 гр 

сирене - 200 гр  

лук малка - 1 глава  

червен пипер - 1/2 ч.л. 

копър - 1/2 връзки  

магданоз - 1/2 връзки  

Ако следвате оригиналния вариант на рецептата за шопски хайвер, това е чуден пастет, който може да забъркате за съботно-неделната закуска. Кулинарят на Mate Kitchen Георги Николов реши да добави малко свежи подправки – копър и магданоз. Получи се страхотна разядка, която може да поднесете с бира.

Списъкът с продукти за вкусния шопски хайвер е повече от елементарен – масло, сирене, малка главичка лук, червен пипер, пресен копър и магданоз. Ако сте достатъчно сръчни, нарежете лука на ситно и след това размачкайте всичко с вилица. Невероятният вкус на хайвера се получава, когато от натиска на вилицата малките парченца лук пукнат и сокът им отиде в сиренето и маслото. Консистенцията на оригиналния шопски хайвер е по-скоро зърнеста. Когато го намажете на филийка, се виждат и малките парченца лук, и сиренето.

Има, разбира се, и мързелив вариант – с блендера. По този начин ще поднесете гладък пастет. Ако видите, че блендерът се затруднява, защото се получава много гъста разядка, спрете и помогнете малко с лъжицата, за да се смесят съставките, съветват от Mate Kitchen.

Преди да поднесете готовия шопски хайвер, го извадете от хладилника, за да се отпусне маслото. Иначе ще бъде трудно за мазане. Чудно вкусен е и върху мек хляб, и върху сухар, и върху препечена филийка.

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото да се отпусне на стайна температура, защото така ще ви е по-лесно да го размачкате.

2. След като е достатъчно меко и удобно за работа, го сложете в широка чиния. Натрошете отгоре сиренето, а лука накълцайте на ситно – като за кюфтета. Поръсете с червения пипер, добавете нарязаните на ситно копър и магданоз и размачкайте всичко много добре с вилица.

3. Когато всички съставки са добре смесени, намажете на филийка или сухар и поднесете.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти