Мариновани пълнени камби с моркови и целина

Идеалната комбинация от зеленчуци и подправки

1 от общо 1 гласа
50 мин.
Необходими продукти

камби средноголеми - 6 бр  

моркови средноголеми - 5 бр  

прясна целина - 6 стръка  

олио - 6 с.л.  

винен оцет - 6 с.л. 

захар - 6 кафени лъжички 

сол - 6 кафени лъжички

чесън - 18 скилидки 

черен пипер - 18 зърна 

аспирин 1 таблетка на буркан

Тези мариновани пълнени камби с моркови и целина са чудесна рецепта за прясна туршия. След като ги приготвите, са годни за консумация в рамките на следващите 24 часа. Не са твърде кисели, а по-скоро приятно сладникави заради комбинацията от зеленчуци. Знаете, че и червените камби, и морковите са с подчертана сладост. Можете, разбира се, да ги приберете в мазето за зимата. Аспиринът действа като консервант и ще ги запази.

Богатият вкус на нашите мариновани пълнени камби идва от комбинацията от зеленчуци и подправки. Към морковите добавяме целина, която много им подхожда, имаме и чесън, както и черен пипер на зърна. От Mate Kitchen предупреждават да внимавате какъв оцет ползвате. Няма значение дали ще е ябълков, или винен, но задължително трябва да е получен от ферментацията на плодове, а не по химически път. Напоследък в търговската мрежа се предлагат оцети, от които чесънът придобива наситен син цвят, така че непременно четете етикета.

Маринованите пълнени камби са чудесни като мезе за ракия заедно с купичка гореща супа или пък като гарнитура към печено месо. Ще ви споделим една тайна – колеги от екипа си ги хапнаха само с хляб и сирене и бяха повече от доволни. В интерес на истината, комбинацията от туршия и сирене е изключително вкусна, макар и необичайна, подчертават от Mate Kitchen. Ако не се страхувате да правите експерименти с небцето си, опитайте.

Начин на приготвяне:

1. Измийте камбите добре, почистете дръжките и семките и ги подредете в тава.

2. Настържете морковите, нарежете целината, смесете ги и с тях напълнете камбите.

3. Във всяка камба сложете по 1 с. л. олио, 1 с. л. оцет, 1 к. л. захар, 1 к. л. сол, 2-3 зърна черен пипер и 2-3 скилидки чесън.

4. Така напълнените камби запечете във фурната до омекване или когато видите, че люспите започват да се отделят.

5. Наредете камбите в буркан. Най-отгоре сложете счукания аспирин и затворете плътно с капачка. Обърене буркана и го завийте го с кърпа за 24 часа. След това камбите ще са готови за консумация.

Внимание: Съдържа прясна целина, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти