Бързо, лесно, вкусно – супа топчета

Бързо, лесно, вкусно – супа топчета

4.27 от общо 11 гласа

Необходими продукти:

250 грама кайма
1 кафяна чаша ориз
брашно за овалване
1 морков
2 картофа
1 глава лук
подправки, черен пипер, сол и кимион на вкус
и около 30-40 грама топено сирене.

Начин на приготвяне:

Започваме с нарязването на зеленчуците – моркова, картофите, лука и магданоза. След като нарежем всичките зеленчуци, в тенджерка с вода капваме малко зехтин и ги изсипваме вътре. Оставяме ги на средно висок огън, докато заврат.

В това време в купа добавяме каймата, ориза, който просто сме кипнали, кимиона, черния пипер и нарязаният магданоз. Разбъркваме, докато се смесят добре. Когато се смесят, мокрим ръката си, откъсваме парченце от каймата, овалваме го в ръце и го поставяме в чиния. Не е нужно преди всяко да си мокрите ръката, а само когато усетите, че започват да залепват.

Когато са готови на мястото на купата и паничката с вода слагаме чинийка с брашно и празна чиния. Взимаме готовото топче, овалваме го хубаво в брашното, изтръскваме го и го оставяме в новата чиния. Повтаряте, докато не оваляте всички топчета в брашното. След това отиваме при врящата тенджера и внимавайки да не се оплискате, пускате топчетата по отделно вътре.

Внимавайте да не ги пускате едно върху друго, защото не бихте искали да залепват едно за друго.

Супата е готова, когато топчетата започнат да изплуват на повърхността. Тогава добавяме и топеното сиренце и разбъркваме, докато се разтопи. Използваме го вместо застройка, с него супата придобива по-плътен вкус и също се сгъстява. Ако я обичате даже по-гъста, може да добавите шепа фиде или още повече топено сиренце.

След това нашата ароматна супа топчета е готова. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти