Жените го правят по-добре… в боксофиса

Жената чудо
Снимка: DC Entertainment

Ново изследване показва, че филмите с преобладаващо женско присъствие печелят повече приходи от тези с водещо мъжко, пишат от Darik News.

Проучването е вдъхновено от движението за равнопоставеност на жените и мъжете в шоубизнеса „Времето изтече“ (“Time’s Up”) и е дело на компанията за подбор на таланти Агенция за креативни творци и на технологичната компания Шифт 7.

За целта са анализирани 350 филма от целия свят, чиято премиера е била в периода 2014-2017 г. От тях 105 били определени като продукции с водещо женско присъствие, а 245 - с водещо мъжко присъствие.

Изследването установило, че филми, преминали през теста Бехдел, се справят по-добре в бокс-офиса. Въпросният тест, измислен от създателя на комикси Алисън Бехдел, оценява филмите, които включват два женски персонажа, водещи разговор за нещо различно от мъжа.

Изследователите установили, че всеки филм в боксофиса, донесъл 1 милиард долара, в това число „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, „Джурасик свят“ и „Красавицата и Звяра“, е преминал успешно теста Бехдел.

Сред филмите, които са стрували над 100 милиона долара, онези, които са преминали през теста Бехдел, са събрали печалби от средно 618 милиона долара в целия свят.

Филмите, стрували над 100 милиона долара, които не са преминали през теста Бехдел, са събрали по-малко приходи, средно 413 милиона долара по света.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти