Защо мъжете си падат по по-възрастни жени?

възрастна жена
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Така де, нека си го кажем - по-голямата ви сестра ще бъде много по-желана от вас, ако участвахте в средностатистически американски филм. 

Или в пиеса в Народния театър. Или в музикален клип на Веселин Маринов. 

Каквито и смешки да си измисляме, фактите говорят сами за себе си и не можем да се сърдим нито на природата, нито на реалността, в която живеем, че по-възрастните жени са желани повече от по-младите. 

възрастна жена
Снимка: Thinkstock

За това си има докъде научно, докъде емоционално обяснение. Но и в двата случая - днес искаме да ви разкажем защо всъщност мъжете си падат по по-зрели дами. 

Да, тук говорим и за емоционална зрялост, не само физическа. Важно е да се вземе предвид, тъй като напоследък инфантилността цари сред 40-годишните, а това не води до нищо положително. 

По-възрастните жени са в пълен контрол над хормоните си. Разбира се, тук не става дума за перипетиите, през които минава една дама по време на менопаузата. Говорим за невероятно малката възможност тези жени да преминат като торнадо от емоции през вас, отколкото по-младите представители на нежния пол. 

Това автоматично означава по-малко емоционално натоварване за мъжа и всичко идва от факта, че жената е отговорна за своите чувства и последствията от тях. Така всичко във връзката изглежда равностойно, както всички искаме да бъде, нали?

По-възрастните жени определено знаят какво правят в леглото. Това е един от случаите, в които с времето ставаш по-добър, защото си придобил повече опит. Дали от брой партньори или от дълги години моногамни връзки - няма значение! 

По-възрастните жени не са обладани от манията за перфектното слабо тяло без капка целулит. Ама разбира се, че ще имаме портокалова кожа - никой не е застрахован, че това няма да се случи.

Няма никакво значение дали имаш малко повече килограми за сваляне по бедрата или по дупето. Мъжете обичат извивките, а по-големите жени знаят това. Самоувереността е много, ама наистина много по-секси от слабото тяло. 

възрастна жена
Снимка: Thinkstock

По-възрастните жени са по-независими. Финансово, да. Мъжете обичат да правят подаръци, не да изхранват малки момиченца.

По-възрастните жени знаят своята стойност и няма да позволят на никого да прекрачи границата. А случи ли се - мъжете много добре знаят, че не бива да правят втори опит за контакт с тях. 

Опитът. Опитът е в основата на всичко, което мъжете търсят в по-възрастните жени. Те нямат време и, честно казано, желание да учат неопитните по-млади дами как да живеят. Разбира се, това не се отнася за всички мъже, както и за всички жени. 

Но в общия случай май е така. 

Затова... viva la опитността и зрелостта на годините, а пък бръчиците около очите - те са от красиви спомени! 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти