За какво се карат съпрузите по време на отпуск?

почивка
Снимка: Pexels

Къде да почиваме, колко пари да похарчим, какви снимки да качим в социалните мрежи - това са теми, които стават причина за спор между съпрузите преди и по време на отпуската, съобщиха от „Travel and Leisure”.

Международната консултантска компания е интервюирала 1070 души и е установила, че най-често конфликтите между съпрузи по време на почивка се дължат на работата. Така 54% от респондентите съобщават, че са влезли в спор с половинката си поради факта, че някой от тях е отделял твърде много време за бизнес по време на отпуската.

почивка
Снимка: Pexels


Проучването е показало, че почти половината от респондентите отделят време за работата си по няколко пъти на ден, докато са на почивка. Никой от респондентите не е потвърдил, че е напълно изключен от работата си докато е във ваканция.

Повече от 95% от анкетираните планират да вземат почивка от поне една седмица, но почти две трети признават, че понякога им се налага да съкратят почивните дни поради официални задължения.

Близо половината (47%) от тези, които са били принудени да се занимават със служебни дела по време на ваканционния период, са казали, че е трябвало да решават спешни въпроси. И само 19% съобщават, че просто обичат да работят.

почивка
Снимка: Pexels

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти