Създадено за dm

Всичко, което някога сте искали да знаете за грижата и красотата

Всичко, което някога сте искали да знаете за грижата и красотата
Снимка: dm

Март безспорно е женски месец и то не само заради това, че 8-ми март фигурира в него като дата, а защото е променлив и непредвидим, каквито сме ние – дамите. Има едно поверие, че всяка жена трябва да си избере ден от март и какъвто е той, такава ще бъде и годината ѝ. Не вярваме напълно в поверия, но пък със сигурност ще се съгласим, че март месец е очарователен и ни предлага изненади – като например сняг върху вече разцъфнали дръвчета. В най-нежния месец искаме да си говорим за дамски неща.

Жените открай време обичаме да се разкрасяваме, като винаги сме били изобретателни в това как да го правим, но уви, не е било съвсем безопасно. Ако се разровим малко из архивите на красотата от далечното минало, може да се натъкнем на шокиращи факти. Знаете ли например, че принцеса Нефертити си е правила руж, като е смесвала бръмбари с глина? Или пък, че навремето са дъвчели листа от индийски пипер, за да начервяват устните си? Може да ви споделим и какво са вярвали, че има антиейдж ефект и са го прилагали върху кожата си, но със сигурност няма да ви стане приятно. Идеята ни е, че изобретателността на жените буквално не е имала край.

В не толкова далечното минало вярвахме, че можем да изправяме косата си не с какво да е, а с ютия. Че изправя – изправя, ама с цената на една доста изгоряла и пръхкава коса след това. Ами изрусяването? Със сигурност познавате поне една жена, която го е опитвала с кислородна вода и стоене на слънце. И отново – имало е ефект, но пък за сметка на коса, която се огъва като ластик. А за да спасяваме положението, сме използвали кой каквото има вкъщи с домашни и подръчни средства или с бабиното тефтерче.

Горе-долу по същото време се четяха и много списания, където се задаваха въпроси на редакторите от всякакво естество. С трепет те се очакваха и се прелистваха страниците, за да открием отговор точно на нашия проблем. Например, ако имахме досадно акне, ни се искаше да попаднем на брой, който съдържа отговор именно на това как да се справим с тези пъпки или поне да разберем какво точно ги причинява. Ако имахме късмет, се случваше да прочетем такaва статия и да си отговорим на въпросите. Но това съвсем не беше достатъчно.

Всеки човек е индивидуален – както по характер, така и по физика, затова и невинаги даден продукт или дадена процедура ще повлияе добре на всеки. За щастие, с напредването на времето се появиха форуми, страници и какви ли не източници на информация, където да се обсъждат темите и да се дават съвети и акъл. Ние имаме един безотказен принцип, по който се водим, когато се чудим за нещо и не сме сигурни.

Той е много прост – питай специалистите. Ако си бременна – слушаш какво казва акушер-гинекологът ти, ако имаш проблем със здравето – се обръщаш към лекар, ако имаш проблем с правен казус – към юрист и т.н. Затова е съвсем логично, ако имаме какъвто и да е било въпрос, свързан с красотата, да се обръщаме към специалистите. За щастие, това вече може да се случи супер лесно, благодарение на #питайdm – страхотна поредица в Instagram профила на dm, където може да питаме всичко, което ни интересува относно красотата и здравето и да получим отговор от експертни и квалифицирани консултанти.

Снимка: dm

До края на месец март те ни разкриват тайните на красотата, и най-вече – това се случва абсолютно персонализирано. Съгласете се – колкото и дълга статия да прочетем, винаги изникват множество въпроси, на които не може винаги сами да си отговорим – а не е и необходимо. Затова, какъвто и въпрос да имате за грим, аромат, козметика и въобще за грижата като цяло, под постовете „Питай всичко за красотата! #питай dm“ може да зададете въпросите, а след това ще получите отговора в стори. Удобното е, че отговорите се запазват в highlight и са достъпни дори и след време.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти