Време за четене: „Жива“ ни връща назад към корените, които лекуват болката

книга
Снимка: Издателство Ciela

С аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и носещ магията на на българските планини на книжния пазар, излиза дебютният роман „Жива“ от Ина Ясипова – история за истински важните корени на всеки българин, за семейството и любовта, за традициите и утехата. 

Книга за болката, която ни настига, колкото и надалеч да бягаме от нея. За празнотите в сърцето, които чакат да бъдат запълнени. За истинската България, скрита в забравените селца и в думите на мъдрите стари. История, която макар и написана в далечна Австралия, ни води право у дома – където се чувстваме най-живи.

Погълната от невъобразима самота и безнадеждност след като губи родителите си, Яна решава да избяга на другия край на света – в Австралия, в отчаяно търсене на утеха за разбитото си сърце. 

Младата жена не успява да я намери в поредицата от краткотрайни афери и въздишки, които сякаш ѝ носят само още празнота. Не я открива и във високоплатената си позиция в една от уважаваните банки в страната, която извоюва с много труд, жертви и амбиция. 

Дори когато получава всичко, за което човек може да мечтае – в лицето на съпруга си милионер, с когото пътува по света, посещавайки най-скъпите хотели и курорти, дълбоко в себе си Яна знае, че нещо в нея липсва.

Решена да открие лек за душата си и отново да се върне към истината в сърцето си, Яна решава да поеме назад – към миналото и към корените, които толкова дълги години е опитвала да изтръгне от себе си. 

Следвайки необяснимите пътища на съдбата, на които скоро ще се научи да се доверява напълно, младата жена се оказва в почти обезлюденото село на покойната си баба – Елици

Магично място, на което времето сякаш тече по различен начин. Където някаква особена сила омайва душите и кара кръвта да кипи. А в старите каменни къщи ехтят отдавна забравени истории за душата на България – човек трябва само да има сърце да ги чуе.

Из калдъръмените улици на село Елици Яна ще открие простичката, но смайваща красота на малките неща. Ще открие тайни и мъдрости, които само такива места носят. И една неочаквана вековна мистерия от българската история, която чака да бъде разкрита. 

Ина Ясипова създава проницателен  разказ, който ни приканва да забавим темпото и да усетим истинския вкус на живота – бавно и на малки глътки. 

Кратък, смел и емоционален, „Жива“ е дебют, който завладява душите и заявява появата на нов глас на българската литературна сцена. Роман, който лекува всяка болка. 

книга
Снимка: Издателство Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти