Тялото не е модна тенденция, че да го променяш спрямо стереотипите (или противоречивият идеал за женска красота)

Тялото не е модна тенденция, че да го променяш спрямо стереотипите (или противоречивият идеал за женска красота)
Снимка: netinfo

Колкото и невероятно да ни се струва, нека предположим, че една жена има перфектно тяло. Добре, но как да разберем, че е идеалното за 2018 година?

Помните ли как изглеждаше идеалът за женска физика преди 10 години, а преди 20? А по онова време, когато бабите ни са били девойки?

Фитнес блогърът Кейси Хо решава да покаже как "перфектното" женско тяло няма нищо общо едно с друго през десетилетията на последните 100 години.

Ако преди 15 години съвършенството беше да си слаба като Кейт Мос, то днес тази фигура изобщо не се приема за секси, нали така?

Вижте как Кейси пресъздава критериите за женска красота през годините в галерията ни ТУК

Чрез проекта си фитнес блогърката иска да насърчи жените да се стараят да бъдат най-добрата версия на себе си, без да залитат в сляпо следване на модните тенденции. Тя добавя, че всеки период си има своите символи на сексапила и дори модните брандове имат доста голяма вина, защото правят дрехи, които да стоят добре на такъв тип физика, без да се съобразяват, че всяка жена е различна и не може всички да имаме телата на определена известна личност.

Кейси се надява жените да поддържат телата си, да тренират и да живеят здравословно, чувствайки се щастливи такива, каквито са. Без значение дали тялото им е еталон за красота, или не.

Към галерията

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти