Танжер: Уникален град с мултикултурно наследство и разкошна природа

В северната част на Мароко, на бреговете на Танжер, където водите на Средиземно море и Атлантическия океан се сливат, ще откриете уникален град с мултикултурно наследство.

Разходете се по улиците на «белия» Танжер, които са облицовани с варовикови къщи. Точно както Делакроа или Матис са направили при пристигането си, оставете се да бъдете увлечени от мечтаната атмосфера, която покрива града. В подножието на високите стени на "Касба".

Танжер Мароко
Снимка: iStock

Разходете се из алеите на великото "Соко" и се възхищавайте на крепостта, която доминира над медината. Малко по-далеч, разгледайте „Двореца на султана“, който днес е посветен на изкуствата на Мароко.

Танжер също е известен с испанското влияние върху неговата култура, като се започне с арената, която стои на "Плаза де Торос", да не говорим за театъра "Сервантес", построен през 1913 г.

Танжер Мароко
Снимка: iStock

Природата в Танжер

Синьо море и океан на север и величествени рифови планини на изток - Танжер, предлага приятна почивка от оживения град
Любител ли сте на гмуркането? Отидете до водите на Гибралтарския проток. Тук природата създава впечатляващ пейзаж от водорасли и подводни скали с риби, които кръжат между тях. Край брега на Атлантическия океан Херкулесовите пещери издълбават масива на нос Спартел. На място открийте гранитна маса, пронизана от светлина и с изглед към океана и африканския бряг. Шоу като никое друго! "Ksar Sghir", на брега на Средиземно море, също не липсват атракции. Град Танжер предлага огромна детска площадка, пълна с възможности, и нови места за приключенците.

Танжер Мароко
Снимка: iStock

Шопинг в Танжер

Типичните занаяти на Северно Мароко, северни местни продукти и занаяти - Танжер е като истински музей на открито. По улиците му съкровищата свидетелстват за неговата дългогодишна и дълбоко вкоренена история; навсякъде паметниците събуждат славата на миналото. Този оживен град не е за пренебрегване: ехото отеква в суковете, както и използването на инструментите на занаятчиите.

Два пазара правят репутацията на Танжер впечатляваща: големият Socco и малкият. По оживените улици на Медината търговците са заети: тук това е ранен пазар: лимони, маслини, смокини, всички цветове на слънцето са изложени на сергия; и там минувач ви предлага продуктите си, докато кожар бие кожи и ги рафинира. Направете почивка за момент, присъединете се към малкото Socco и седнете на терасата на едно от тези кафенета, търсени от най-големите артисти.

Плодородна земя, оживени базари, гостоприемен занаятчия и уникални предмети, които постоянно се предефинират, това е чарът на Танжер!

Танжер Мароко
Снимка: iStock

Плажовете на Танжер

Танжер: спокойни и пясъчни плажове, плуване покрай Гибралтарския пролив!

Откривайки се в Гибралтарския пролив, белият Танжер е едно от онези места, където културният аспект безпроблемно се смесва с тези на запазената природа; място, където е добре да намериш осъзнатост.

Главният плаж на града е лесно достъпен; точно в центъра, той простира своите простори от фин бял пясък близо до най-красивите хотели, което ви позволява да се отдадете на нищоправене или да се насладите на водни ски, ветроходство и дори гмуркане в спокойни и безопасни води. Неговото озеленено крайбрежие е облицовано с кафенета и ресторанти, където можете да пийнете или да опитате морски дарове. Вечер атмосферата е топла и оживена. Насладете се на ярките светлини на мястото и се насладете на музикални вибрации!

Последните приключения на Меган и Хари в Мароко

Край бреговете на Танжер, близо до пещерите на Херкулес, ви очаква почти безлюден плаж. Сам сред природата, можете само да се наслаждавате на пейзажите и спокойствието на мястото.

Танжер е всичко това: плажове, които съчетават комфорт и автентичност, където най-известните панорами се смесват с най-модерната инфраструктура.

Танжер Мароко
Снимка: iStock

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти