Световноизвестен гастроентеролог разкрива как да бъдем по-енергични и жизнени чрез храната

книга Сиела
Снимка: Издателство Сиела

С развитието на модерната медицина сме свикнали да търсим решението на всеки здравословен проблем в съответните медикаменти, с които най-бързо и ефективно да го преборим. Но какво ако, вместо към болестите, насочим вниманието си първо към здравето? И как можем да запазим жизнеността и енергията си през целия си живот? 

Световноизвестният гастроентеролог д-р Хироми Шиния (1935-2021), автор на книгите „Подмладяващият ензим“ и „Ензимният фактор“, посвещава дългогодишната си кариера именно на този въпрос и събира своя опит, изследвания и теории в ценния наръчник за здравословен начин на живот „Микробният фактор“, който излиза у нас в ново издание.

„Ти си това, което ядеш“ е фраза, която всички сме чували безброй пъти, но в ежедневието си сякаш приемаме повече като клише, отколкото като работеща формула, която да спазваме. 

В „Микробният фактор“ д-р Шиния обръща внимание именно на храната като първоизточник на енергия и на достъпен и разбираем език ни запознава с микровселената на собствените ни черва – и ежедневното ѝ влияние върху нашето здраве.

Разглеждайки способността на клетките в човешкия организъм да се защитават и пречистват, японско-американският гастроентеролог обяснява как трилионите бактерии, които живеят в нас, могат да бъдат използвани в наша полза. 

На базата на професионалния си опит и богатите си знания за нашите тела и как те функционират, специалистът предлага предлага нов начин на хранене и живот, наречен Шиния Биозим – който да ни запази здрави, като намали до минимум нуждата ни от лекарска помощ. 

Състоящ се от 7 главни точки, здравният метод на д-р Шиния комбинира добрата диета с адекватната почивка, умерената физическа натовареност и позитивното мислене и разкрива тайните на здравите черва, здравата кръв и бликащите от енергия клетки. 

В тази книга ще откриете: 

– защо някои от най-популярните съвети за хранене не просто не работят, а и вредят на тялото ни; 

– какъв е ключът към естествения имунитет; 

– какво е добре да се яде и какво не; 

– защо е важно да пием „добра“ вода; 

– защо преценката ни за микроорганизмите като „добри“ и „лоши“ е подвеждаща и др. 

Любопитен, образователен и с лесни за изпълнение препоръки, „Микробният фактор“ е полезен наръчник, който ни учи на изкуството да познаваме собственото си тяло, да му отговаряме и да се вслушваме в нуждите му. 

Д-р Хироми Шиния (1935-2021) е лекар, визионер и изобретател на превърналата се в стандарт техника на слабоинвазивната колоноскопска полипектомия. През своята десетилетна лекарска практика той е бил професор по хирургия в Медицинския колеж „Алберт Айнщайн“, ръководител на ендоскопското отделение в болницата „Бет Израел“ в Ню Йорк, както и съветник за болницата „Маеда“ и гастроентерологичната клиника „Хандзомон“ в Япония.

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти