Принципи на работата от вкъщи

Принципи на работата от вкъщи
Снимка: Thinkstock

Да работиш от вкъщи може да е много приятно, а и си има редица позитиви. Като начало имаш малко повече време да се наспиш, тъй като няма нужда да ставаш по-рано, за да се облечеш и гримираш, да се пребориш с градския трафик и да стигнеш до работа.

Освен това може да си седиш по пижама и пантофи през целия ден.

Друг позитив е домашно приготвената храна и невероятният лукс да работиш насаме със себе си, тоест да няма никаква глъчка и непрестанно звънящи телефони около теб (което пък в един момент може да започне да ти липсва, ако прекараш прекалено дълго време у дома, но това е друга тема).

Все пак, понякога, когато работите от вкъщи, има голяма вероятност да се разсеете с редица неща и да не успеете да си свършите задачите така успешно, както бихте направили ако сте в офиса.

Ето какво е добре да избягвате.

Домашни задължения
Разбира се, може да е много удобно да си измиете чиниите или да сготвите вечеря без шефът ви да ви гледа, но все пак не забравяйте, че вие просто работите от дома си, а не сте си взели отпуска. Не започвайте пренареждане на гардероба, миене на прозорци, чистене зад диваните и всякакъв подобен род домакински дейности, след извършването на които ще се чувствате изморени и изобщо няма да ви се работи.

Разсейване
Въпреки удобството от факта, че в дома си може да работите, където пожелаете, установете се на едно място, което ви е удобно и комфортно и работете там. Така ще се чувствате по-съсредоточени. Също така не пускайте телевизора да работи като фон, защото така допълнително ще се разсейвате

Преяждане
След като хладилникът ви е на една крачка разстояние е много вероятно да се изкушавате да го отваряте по-често и да си хапвате вкусотийки. Постарайте се да се придържате към хранителния си режим и да не преяждате. Направете си стандартния един час обедна почивка и после се завърнете към работните си задължения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти