„Първият герой ще бъде сменен“: предсказал ли е Нострадамус съдбата на Путин?

Пророчествата на Нострадамус са били толкова ярки и точни, че легендата за него продължава да живее много след 16 век и си струва да погледнем прогнозите, които той е направил за 2022 г.

Основната тема, която вълнува света вече няколко месеца, е незаконната инвазия на Русия и последвалата война в Украйна, като мнозина предполагат, че Нострадамус всъщност е предсказал тези събития.

Разбира се, прогнозите му винаги са мистериозно неясни, но има достатъчно свързани нишки, за да могат хората да тълкуват значението им.

Предсказанията на Нострадамус за 2022

Френският пророк е най-известен с книгата си “Les Prophéties”, която е колекция от 942 поетични четиристишия, за които се казва, че предсказват бъдещи събития.

Описван като „Пророкът на гибелта“, френският астролог и лекар използва библейски текстове и собствените си преживявания като вдъхновение, като много от предсказанията му са фокусирани върху глада и скръбта. 

►►► „Господар на света“: предсказанието на Ванга, за което светът се моли да не се сбъдне

По-специално едно четиристишие се смята от мнозина за предупреждение за избухването на глобална война. То гласи: „Два пъти свален, Изтокът ще отслаби и Запада. Противникът след няколко битки, преследвани по море, ще се провали в момент на нужда.“

„Внезапната смърт на първия герой, той ще бъде сменен и те ще поставят друг в неговото царство“, заявил още Нострадамус, като мнозина спекулират, че става дума за руския президент.

Предсказанията на Ванга за 2022

С въоръжения конфликт в Украйна има голяма вероятност да настъпи смяна на ръководството или в Украйна, или в Русия и това да потвърди прогнозата на известния пророк.

„Свещените храмове от римско време ще отхвърлят основите на своята основа“.

Мнозина приеха това предсказание като знак, че структурата на Европейския съюз ще се промени, нещо, което е изключително вероятно, като се има предвид, че Украйна е в процес на присъединяване.

Сред пророчествата на Нострадамус присъства и неясното предположение, че Франция може да се изправи пред заплаха от Изток, като мнозина го тълкуват като прогноза, че конфликтът в Украйна ще стигне до Франция.

Пророчеството гласи: „Синьоглавият ще навреди в такава степен, колкото доброто на Франция и за двамата ще бъде много.“

5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти