Поверително и лично в интернет

Нека голямото интернет ровене да започне...
Снимка: Thinkstock

Крeмена Димитрова

Във виртуалната мрежа може да се намери всичко – от полезни съвети до време за губене. Понякога обаче може да се залутаме в океана от възможности и докато се реем из пространството току да изплува отнякъде някой чуден остров с изненади. Ето за такива местенца ще ви говоря сега. Това е маршрут от адреси, които ще ви отведат на любими за мен, а надявам се впоследствие и за вас места в интернет.

1. Етикет – Мария Касимова-Моасе
Познавам Мария Касимова (вече Моасе) отдавна. Събра ни обща работа, а симпатиите и любопитството ни една към друга поддържат познанството ни винаги свежо и вълнуващо. Мария няма нужда от представяне, защото е журналист от класа и просто няма начин да не сте засичали нейни изяви или по телевизията или в пресата. Била е репортер, водещ, редактор, и какво ли още не. От известно време насам се специализира в една много малко позната у нас област – етикетът. Освен че води такива курсове, има и блог, в който можете да прочетете доста полезни и приятни текстове. За всяка една истинска дама, този адрес е задължителен!
ma-studio.eu

2. Сайт за любовта към книгите и книгите като любов
Александър Кръстев е в сърцето на сайта за книги и техните читатели "Аз чета" – буден, остроумен и сладкодумен млад човек, който с радост ще сподели емоциите си от поредното книжно откритие. Неговият сайт е полезен пътеводител в дебрите на книгоиздаването, той ще ви помогне бързо да си изберете четиво и дори да споделите мнение. Освен това Александър и неговият сайт често инициират и участват в различни кампании, свързани не само с популяризиране на четенето и книгите, но и културата въобще.
azcheta.com

3. Храната като вдъхновение
Готварски сайтове и блогове в интернет има хиляди. Как да изберете обаче нещо вкусно, но и благотворно за организма ви, как да научите нещо повече за горивото на телата ни, как да отдадете дължимото на удоволствието от готвенето и храненето, можете да разберете, ако посетите блога на Милена Поптолева с прекрасното име "вкусноухание". М-м-м как вълшебно замириса... само като видя картинките!
vkusnouhanie.blogspot.com

4. Буболинката
Люба е феята на тортите! Нарича себе си Буболинката, а аз съм сигурна, че вие ще запомните това име, защото нейният сладък и изкусителен блог е най-позитивното нещо, което можете да срещнете на клик разстояние. Дори да не пробвате рецептите ѝ, можете да се гмурнете в разкошните като ягодова торта текстове. Люба е фина, нежна и изящна майка на четири сина. Да, това е възможно! Щом има любов, има всичко! И светът е от сладък, по-сладък!
bubolinkata.blogspot.com

5. На животните с любов
Любимец е същество, което обичаме и ни обича безкористно. Затова няма как да не обърнем внимание на една приказна дама, която изработва със златните си ръце и любящото си сърце легълца и дрешки за домашни любимци. "Сияйна лапичка" е раят на кученцата! Уверете се сами като разгледате галерията със снимки. Признавам си – и моят златен кокер шпаньол има легло от там – в шотландско каре и червен плюш на възглавничката, за да е в тон с цветовете на хола ми и скорпионския ѝ нрав. Нев, създателката на красотите в "Сияйна лапичка", е чудесен човек, на който искам да кажа "Благодаря!".
facebook.com/siainalapichka

6. Умни текстове и умни фотографии
След дългогодишен стаж в известен всекидневник, Мария Милкова, човек с многоцветни таланти и излъчване, се отправя към редакторски пост в още по-известна телевизия. Нито за миг обаче не спира да се удивлява от малкия човек, хора-чешити, стари и изоставени сгради, красотата в най-непредвидимите ѝ проявления в образи и текстове. Нарекла е сайта си "Моливчето на Мария", но там е и обективчето, и фотошопчето ѝ. Дама с усет и изследователски дух. Уверете се сами!
maria.molivche.com

7. За поезията, която е навсякъде
Дана Белева е муза и поет едновременно – гореща и неповторима! Тя открива света на лириката на най-неочаквани места. Различна е от Мария, защото е самата провокация. Като горещ кестен, който те изкушава и изгаря едновременно. В блога ѝ можете да намерите всичко, което буквите могат, подплатено с нейни визии и фантазии – стихове, разкази, критика, интервюта, та дори и една пиеса.
belevayordanka.blogspot.com

8. Децата са най-красивото нещо на света
Ето този сайт ви го оставям без коментар. Защото нямам думи. Проверете защо и ще ме разберете!
mamanamalena.com

Списъкът с моите места за отдих и вдъхновение не е много дълъг, защото смятам, че човек трябва да има малко време и сам да откривателства и твори – дали ще е ново стихотворение, снимка или вкусен десерт не е от значение. Важното е да не спираме да търсим и изненадваме себе си и тези, които обичаме. Така че, мили дами, пълен напред!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти