Последната стъпка като първи роман

Йордан Славейков
Снимка: Симон Варсано

"Последна стъпка" е първият роман на Йордан Славейков, познат основно като театрален режисьор и драматург.

Спектакълът "Паякът", на когото е съавтор и сърежисьор, е игран на световни театрални сцени като Москва и Санкт Петербург, откъдето се връща с награди. Става и първият български спектакъл, игран в Ню Йорк и получил ласкави рецензии в издания като New York Times и Vilage Voice.

Ето какво казват за романа литературният критик и поет Марин Бодаков:

"Последна стъпка" на Йордан показва как самотата ни превръща в месо. В отчаяна карантия. И казва неща, които ме е било срам да кажа".

И редакторът Борис Минков:

„Прозата на Йордан Славейков разказва за травмите, които правят човека едновременно чуплив и устойчив. Това е книга за устоите на семейство, която не само е безкрайно чужда на семейните саги, но и подкопава опита на съвместното живеене, като носи нова, алтернативна чувствителност. Защото човек живее не в семейството, а в кожата си."

За автора:
Роден през 1976 година, завършил театрална режисура в НАТФИЗ през 2006 година в последния клас на професор Крикор Азарян, за дипломния си спектакъл "Оскар и розовата дама" получава номинация за наградата Икар в категория  "Дебют" през 2007 година.

Специализира актьорско майсторство през 2008 година в Москва при Александър Калягин. Първата му пиеса "Ангел" е сред финалистите на националния конкурса за нова българска драматургия "Иван Радоев " - Плевен, 2009 година.

Ръководител на театрални ателиета в Италия, България, Швейцария, САЩ. От 2009 година преподава актьорство в МОНТФИЗ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти