Създадено за Специално

Облачната трансформация: Необходимост в наши дни

Облачната трансформация: Необходимост в наши дни
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Поради настоящата финансова криза и нестабилните пазарни условия необходимостта от преосмисляне на традиционните подходи към ИТ става все по-належаща. Организациите вече не могат да си позволят да изостанат, като игнорират тези тенденции, тъй като това може да се отрази неблагоприятно върху техните търговски дейности, производителност и взаимоотношения с клиентите.

Повече компании от всякога избират миграцията към облак пред закупуването на собствена инфраструктура. Според Gartner се очаква глобалните разходи, свързани с публични облачни услуги, да достигнат 592 милиарда щатски долара през 2023 г. Преминаването към облачна компютърна среда с цел да се намалят разходите по закупуването, управлението и поддръжката на локална ИТ инфраструктура се превръща в новата норма по време на „новото нормално“. Въпросът е: откъде да започнем?

Как да разберете какво да прехвърлите в облака?

Често компаниите не отделят необходимото време на облачните проекти – не взимат под внимание целите и предизвикателствата на миграцията, което води до провал. Според експерти от Mainstream – един от водещите доставчици в региона – има няколко въпроса, на които организациите трябва да се опитат да отговорят, преди да направят първата стъпка към облачната трансформация, като:

•        Какви са нашите цели във връзка с облака?

•        Кои приложения и части от работната натовареност има най-голяма полза да прехвърлим?

•        Разполагаме ли с достатъчно ИТ ресурси, за да планираме и приложим стратегия за миграция?

•        Как да извлечем максимална възвръщаемост от своята облачна инвестиция?

Оценка на миграцията към облака гарантира, че целите ще бъдат дефинирани преди започването на миграцията, което помага на компаниите да оценят сложността, рисковете и разходите, свързани с бъдещите им инициативи.

Изберете най-добрата облачна стратегия за вашия бизнес

Сещате ли се за поговорката „три пъти мери, веднъж режи“? Това е особено вярно при подбора на приложения и части от работната натовареност за прехвърляне към облака, както и при избора на правилната облачна платформа за съответната икономическа обосновка. На пазара има множество облачни решения – от частни и публични до хибридни – и намирането на най-добрата може да се окаже предизвикателство.

Ако тепърва започвате своето преминаване към облачна среда, експертите на Mainstream са тук, за да ви помогнат. Благодарение на своите над 15 години опит те могат да ви помогнат да оцените настоящата си ИТ екосистема и да създадете план за миграция, който е съобразен с индивидуалните за вас предизвикателства, бизнес и ИТ стратегия и цели. Освен това оценката може да ви помогне да определите своята готовност и да изградите конкретни случаи на употреба, базирани на доказани методологии.

За да научите повече за това как оценката на облака може да ускори вашата трансформация, изтеглете безплатното Ръководство за миграция на Mainstream.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти