Най-странното правило, което трябва да спазват всички жени в кралското семейство

Както знаете, кралското семейство спазва строги правила на етикета. Въпреки многобройните нарушения на традицията, семейство Уиндзор остават верни на повечето протоколи по време на събития като вечери и банкети. Например, те знаят със сигурност, че 13 души не могат да седнат на една маса, а приборите, подредени по определен начин, сигнализират на персонала, че съдовете могат да бъдат прибрани. Чашата чай също трябва да се държи по определен начин.

13 щастливи момента на Уилям и Кейт преди болестта

Всяка година членовете на кралското семейство организират различни официални събития. Във всяко от тях има специални правила, спазвани от всеки от Уиндзорите. Например всички членове на кралското семейство са длъжни да се явят в помещенията по йерархичен ред. Монархът винаги пристига пръв, следван от съпругата си, ако тя присъства на събитието. След това се появяват принц Уилям и херцогиня Кейт, последвани от всички останали.

9 нови разкрития за кралското семейство от биографията на Чарлз III

Лесно е да се досетите, че списъкът със сложни правила за жените е малко по-дълъг, отколкото за мъжете. И едно от тях се отнася до слизането по стълбите. Дамите, слизащи по стълби, трябва да държат брадичката си успоредно на земята, с ръцете отстрани. Те трябва да останат стабилни, но да не гледат надолу към краката си, докато вървят. Ако има парапет, жената може леко да постави ръка върху него, но внимава да не изглежда, че го прави за баланс.

Преди кралския живот: как изглеждаше Кейт Мидълтън, когато се обличаше както си поиска

Дори и най-малката кралска грешка може да накара представител на семейството да се тревожи за репутацията си, така че всички особености на дворцовия етикет се преподават с особено внимание. Предполага се, че забавянето на принц Уилям с предложението за брак отчасти се дължи на факта, че Катрин е имала много да учи, преди да заеме високопоставената позиция на бъдещата кралица от гледна точка на дворцовата йерархия. Сега херцогинята на Кеймбридж може да се нарече пример за подражание, въпреки че с годините членовете на кралското семейство станаха по-либерални в спазването на общите правила и разпоредби.

Кралска диета: Ето любимите храни на крал Чарлз

Въпреки това, на масата с монарха все още е забранено да се приключва с яденето по-късно от него - чиниите се прибират точно когато той се нахрани. Децата трябва да седят на отделна маса и да не се намесват в разговорите на възрастните. И, разбира се, все още важи правилото, което изисква поклон или реверанс към тези, чиято позиция е по-висока.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти