Мила Роберт, Вера Шантел, DJ-и от Сърбия, Македония и Гърция са в музикалната програма на фестивала IN THE PALACE

Bonding Stories
Снимка: PR архив

Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE, който ще се проведе в Перник от 31 май до 7 юни, е със също толкова интересна музикална програма, колкото и филмова. Български и балкански изпълнители от Сърбия, Македония и Гърция ще дадат тон за настроение в Двореца на културата.

Началото на музикалната програма започва още на 31 май с Котарашки – Николай Груев. Той съчетава оригинални записи с електронна музика, хип-хоп, джаз и други музикални жанрове. Определя стила си като „балкански психеделик”, но критиците го смятат за част от „балканската бийт вълна”.

Altais започва DJ вълната на 1 май. Неговите сетове изследват полето на експеримента, границите на въображението на слушателя и физическата издръжливост на танцьора.

На 2 юни зад пулта застава STELAR COMPANION - половинката от актуалното женско дуо BIKINI от Белград, Сърбия.

Нашумялата изпълнителка от родната сцена Мила Роберт ще бъде част от фестивала на 3 юни. Там ще може да чуете най-новото й парче „Момент“.

GEORGE RALLIS пристига от Атина, Гърция за своята музикална вечер на 4 юни. Той е търсач на винили, радиопродуцент и селектор на музика. Проявява ранен интерес към музиката, като пуска плочи и касети на партита на приятели. Любител на разнообразни музикални жанрове и формати.

Phillie P & Little Lu ще чуете на 5 юни, в Двореца на културата в Перник. Когато свири на живо, Phillie P лесно насочва публиката през много стилове, пространства и тайните лабиринти на черната музика - всичко от джаз и хип-хоп до фънк от 80-те, хаус, дискотека. Заедно с Little Lu са резиденти на най-добрия клуб в Белград 20/44. На 5.

SOUL CASE от Македония е следващият DJ. Само на 26 години се превръща в основен продукт на ъндърграунд сцената на Скопие, като има различни резиденции в легендарния "Сектор 909" и по-новия клуб "Минус Еден". С участия в Белград, Берлин, Черна гора, Токио, Осака и Южна Корея. Чуйте го на 6 юни.

Bonding Stories
Снимка: PR архив

Закриването на фестивала ще бъде поверено на 3-ма артисти. Вера Шандел е емблема на българската суинг сцена и години наред триото Sentimental Swingers е с множество участия. Но освен успешен артист Вера е и продуцент.

На 7 май, Вера Шандел възкресява на сцената на In The Palace, в Перник, великата Марлене Дитрих, превъплъщавайки се в нейния магичен образ.

Закриването на 7 юни е поверено и на двамата български DJ-и. Phoenix Movement и Angel Proto ще бъдат зад пулта заедно. Phoenix, чието име е Пламен Димитров, печели национален конкурс за DJ-и през 2018. Angel Proto – Ангел Мишев, е на музикалната DJ сцена от 2006 година.

Всеки закупил билет, от Двореца на културата в Перник, за късометражната филмова програма на фестивала, може да стане част и от музикалните вечери.

A желаещи от целия свят имат опция да гледат филмите от фестивала IN THE PALACE и онлайн чрез платформата за виртуални кино фестивали FilmChief:

https://inthepalace.filmchief.com/hub


Международен фестивал за късометражно кино В ДВОРЕЦА се поддържа от подпрограма МЕДИА на стратегия „ Творческа Европа “ на Европейската комисия, Община Перник, фондация „ Лъчезар Цоцорков “ , Национален фонд „ Култура “ , ИА „ Национален кино център “ и с медийната поддръжка на NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти