Мащабна изложба предстои в София

Мащабна изложба предстои в София
Снимка: Thinkstock

От 15 януари до 7 февруари в Националния етнографски музей (пл. "Княз Александър I" 1, раб. вр. вт-нд 10,00-17,00 часа) в София ще се състои инициативата "България за Япония" – официална церемония и изложба по повод 55 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония.

Събитието е съвместен проект на Института за етнология и фолклористика с Етнографския музей и специалност "Японистика" към СУ "Св. Климент Охридски", а целта е активното популяризиране на японския език и култура в България.

По време на експозицията ще бъдат показани тематични витрини с макети, представящи японската традиционна култура (жилища и околна среда, култура на хранене, фурошики (техника за опаковане) и др.).

Тематичен аудио-визуален кът пък ще покаже различни проекти на студентите по японистика у нас, свързани с популяризирането на японската култура и традиции в България, както и кадри от страната на изгряващото слънце, снимани от наши студенти-специализанти.

Организаторите допълват, че публиката също ще стане съпричастна към някои от инициативите, за да се превърне в активен участник в изложбата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти