Лейди Гага замесена в убийство и още (Плейлистът на Еdna #26)

Лейди Гага Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я новата доза парчета и трейлъри (този път от последните 14 дни), на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Поп катарзис

Вторият албум на Били Айлиш вече е тук, както и видеото към заглавната песен от него. “Happier Than Ever” е емоционална балада за освобождаването от връзка, която удавя. Нежната първа част, окъпана на екрана в пастелни цветове, преминава в рок изригване със сурови емоции, от което излизаме пречистени.

Рецепта за щастие

Лятото е сезонът, който най-много отива на безгрижно звучащият Джейсън Мраз. 44-годишният изпълнител тази година издаде делукс версия на актуалния си албум от 2020 г. “Look For The Good”, а реге парчето му “Where Your Feet Are” заслужава да се слуша под слънчевите лъчи и за предпочитане – върху пясъка. Гарантирано ще подейства като хапче за облекчаване на тревогите и живеене в момента.

Експлозия от цветове

От “Despacito” насам латино парчетата всяко лято зачестяват, но вместо обичайния регетон и плажни кадри, новото от Камила Кабейо заслужава да бъде поставено извън графата с клишета през горещия сезон. “Don’t Go Yet” е водещият сингъл от предстоящия ѝ през тази година албум “Familia”, носи пламенен заряд и е вдъхновен от кубино-мексиканските партита от детството на изпълнителката. Бонус точки за стилната визия на клипа и цветовете, сякаш излезли от филм на Алмодовар.

Драмата продължава

„Пътят на честта“ този път може да се похвали със собствен саундтрак още преди епизодите от втори сезон да бъдат готови. Песента „Сериал“ на Михаела Маринова, създадена заедно с Павел Николов (от Pavell & Venci Venc'), е записана специално за продукцията на NOVA. В клипа певицата се превръща в наблюдател и участник в събитията от сценария, а в кадрите виждаме актьорите Силвия Петкова, София Маринкова, Ивайло Захариев, Галя Сарафова и Орлин Павлов, който е новото попълнение в екипа пред камера.

КИНО

Сами срещу демоните си

Един от най-очакваните сериали тази година излиза този август и в него ще видим Никол Кидман като зловещ духовен гуру. „Девет съвършени непознати“ на Hulu е екранизация на Дейди Кели по романа на Лиан Мориарти (работили заедно и по „Големите малки лъжи“), в който толкова на брой души ще се опитват да се отърсят от стреса и излекуват раните си сред природата. Техен домакин е мистериозната Маша, която ще промени живота им, изправяйки ги пред собствените им демони…или пред нейните лични експерименти? Освен Кидман, в осемте епизода ще гледаме още Люк Еванс, Мелиса Маккарти, Майкъл Шанън, Боби Канавале, Реджина Хол и др.

Достойнство или смърт

„Последният дуел“ идва по кината през октомври под режисурата на Ридли Скот, за да ни разкаже действителна история от Франция през XIV век. Мат Деймън е в образа на рицаря Жан дьо Каруж, който предизвиква на дуел оръженосеца Жак Льо Гри, изигран от Адам Драйвър, след като съпругата на Каруж – Маргьорит (Джоди Комър) обвинява Льо Гри в изнасилване. Залогът е голям – ако рицарят загуби, Маргьорит, по това време вече бременна, трябва да бъде осъдена на смърт в лъжесвидетелстване. Макар и за звучи клиширана, в наши дни средновековната история изглежда обещаващо актуална с мотивите за женските думи, посрещани с недоверие, и цената на гордостта.

Едно убийство и трима съседи

Криминалната комедия на Hulu “Only Murders In The Building” ни пренася в Ню Йорк през зимата, за да ни запознае с няколко чудати образа, споделящи жилищен блок. Събира ги смъртта на техен млад съсед, която поради липса на достатъчно доказателства е опредена от полицията като самоубийство. Двама приятели и млада жена предприемат собствено разследване, което ще ги сближи, но и постави живота им в опасност. Освен в една от главните роли, комикът Стив Мартин е и сред създателите на сериала, в който ще видим още Мартин Шорт и Селена Гомес още в края на август.

Между лукса и лудостта

Озвучени от разпознаваемата “Heart of Glass” на Blondie, кадрите от първия трейлър на „Домът на Гучи“ (“The House of Gucci”) са малко, но достатъчни, за да ни накарат да очакваме ноемврийската премиера на филма с още по-голямо нетърпение. Поредното заглавие от Ридли Скот, което излиза през 2021 г., представя онази глава от историята на италианската модна династия, в която Патриция Реджани, съпруга на наследника Маурицио Гучи, е обвинена в организиране на убийството му. През последните десетилетия на миналия век със силен италиански акцент ни превеждат Лейди Гага и Адам Драйвър в главните роли, които се намират в завидната компания на Ал Пачино, Джереми Айрънс, Салма Хайек и Джаред Лето, най-неузнаваем от всички.

Баща на кралици

“King Richard” разказва историята на един свръхамбициозен баща, който дава на света две от най-големите спортни звезди – сестрите Винъс и Серина Уилямс. Треньорът Ричард Уилямс е строг в обучението на петте си дъщери, които е решен да предпази от улиците със залягане над учебниците и спорта, като готви две от тях още от самото начало да променят света на тениса. В главната роля влиза Уил Смит, който вероятно се запътва към трета номинация за „Оскар“ с лентата, която излиза през ноември – тъкмо навреме за сезона на наградите.

ОЩЕ

Модата от Кан, която ще запомним

След като беше отложен през 2020 г., Филмовият фестивал в Кан се завърна с целия си блясък. Освен празник за киноманите, събитията от 11-дневната програма върнаха на индустрията усещането за нормалност. За това помогна и оживеният червеният килим, по който нямаше маски, а тонове красота. От Harper's Bazaar събират най-добре облечените във видео под пет минути - наваксайте с него или пък се насладете още веднъж на изяществото от Френската ривиера.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти