Къде се намират фонтаните на младостта

Къде се намират фонтаните на младостта
Снимка: Thinkstock

За магическия фонтан на младостта, който връща годините назад и премахва болести и бръчки, се носят легенди от незапомнени времена насам. И не би ли било наистина хубаво? С едно потапяне във вълшебната вода да сте млади, жизнени, здрави и красиви.

Според Матю Камерън Смит – директор на туристическата агенция „Трафалгар“, извори на младостта съществуват – просто трябва да знаем къде да ги търсим, пише „Хералдсън“.

Има няколко натурални извора в света, които не са особено популярни, но местните жители се кълнат в регенериращите им свойства. Наши клиенти, които са посещавали някои от тях, също твърдят, че се чувстват по-млади и по-живи, след като са били там“, споделя Смит.

Той е убеден, че може би активната почивка, а не "извора", е основната причина за по-доброто състояние на туристите, но пък част от него вярва в тези водни източници на младостта.

Ето неговият топ 5 на изворите на младостта по света.

Фиуджи, Италия
Фиуджи е малко селце в Италия, разположено южно от Рим. То е популярно с водата, която извира от естествени извори и планини.Минералната вода, пита от папи и князе в продължение на стотици години, е позната със своите регенериращи свойства. Ето защо местните жители скоро започнали да я бутилират и продават. Някои специалисти я препоръчват особено при камъни в бъбреците.

Св. Августин и Понсе де Леон, Флорида

Това е извор във Флорида, за който се вярва, че връща младостта на всеки, който пие от водата му.

Легендата за чудодейния извор във Флорида датира от времето, когато испанският изследовател Хуан Понсе де Леон (първи губернатор на Пуерто Рико), е първият, който търси извора на младостта. Той пътува до днешна Флорида през далечната 1513 г. Местните жители разказват, че от фонтана блика вода, която извира от землището на етиопците и това била причината за необикновени ѝ качества. Приказки за лековитите води датират от древни времена. Днес фонтанът има статут на национален археологически парк.

Памуккале, Турция

Памуккале е известен малък турски курортен град във вилаета Денизли, но също така и удивителен природен феномен в околностите на градчето. Водни струи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падат от голяма височина и създават причудливи, вкаменени и ослепително бели каскади. В това живописно място действието на горещите извори, съдържащи калциев окис, довежда до образуването на варовикови отлагания върху скалистите тераси.Един от басейните носи името Клеопатра, тъй като владетелката често посещавала мястото. Много хора вярват, че Клеопатра е търсила извора на младостта именно във водите на Памуккале.

Термалните бани в Будапеща

Сечени (Szechenyi) е най-известната термална баня в Будапеща. Намира се в централния парк и в непосредствена близост до замъка Вайдахуняд. Ако посетите мястото, оглеждайте се добре за табелките до басейните, защото водата във всеки един от тях е с различна температура – от гореща до ледено студена. Термалните води съдържат сулфат, калций, магнезий, бикарбонат и др. За тях се смята, че подпомагат ставите и действат добре при възпаления.

Мъртво море

Въпреки че се нарича Мъртво, това море е сред първите в света здравни курорти. Минералите в него са използвани за балсамирането на египетските фараони – за да може владетелите да изглеждат красиви и в задгробния живот. Днес със същите минерали някои компании произвеждат кремове против стареене.Една почивка по бреговете на Мъртво море и няколко кални бани със сигурност ще се отразят добре на кожата, ставите и мускулите ви, смятат специалисти.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти