Кога се очакват магнитни бури у нас през март

Земя магнитна буря
Снимка: iStock

Месец март тази година се очертава да е доста динамичен по отношение на магнитните смущения, показва месечната прогноза на Националния институт по геофизика, геодезия и география.

България вече се намира под влиянието на магнитна буря, показва справка в системата на Националния институт по геофизика, геодезия и география. Смущенията в магнитното поле на планетата са започнали около 3:00 часа на 1 март, съобщава Sinoptik.

Според дългосрочните прогнози магнитните бури ще са съсредоточени в три периода - в началото на месеца, около 18-19 март и около 28 март. През всяка от петте седмици на месеца обаче геофизиците очакват смущения в различна степен, съобщават от NOVA.

Най-шарена е първата седмица, когато се прогнозира магнитна буря в началото и магнитно смущение в края. 

Магнитните бури на Земята са резултат от динамиката в живота на Слънцето. Доколко всяко едно явление в звездата ще се усети при нас, зависи от много фактори и точната прогноза няма как да е прецизна в дългосрочен план.

Обикновено геомагнините смущения влияят на хората с лабилно здраве под формата на безсъние, безспокойство, колебания в кръвното налягане. При някои са възможни и засилване на психичните неразположения.

Как ни влияят магнитните бури

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти