Книжният септември започва днес с Алея на книгата

Алея на книгата
Снимка: Асоциация "Българска книга"

Седмото издание на любимата Алея на книгата започва днес на бул. Витоша. От 10 до 15 септември над 70 издателства в 23 шатри ще посрещат любителите на книгите по пешеходната част на булеварда от 10:00 до 18:00 всеки ден. Освен това ще има богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, музикални събития, работилници за деца.

Събитието се организира от Асоциация „Българска книга“ и е част от календара на културните събития на Столична община за 2019. След като успешно премина през Варна и Пловдив, най-голямото пътуващо книжно изложение на открито идва и в София, като официалното откриване е днес, 10 септември, от 17:00 в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов). Участниците в културната програма тази година са Антон Георгиев, Деметра Дулева, Димитър Тонин, Добри Божилов, Евтим Евтимов и Романьола Мирославова, Камелия Кучер, Светослав Тодоров, Свилен Ноев от група „Остава“, Стефана Белковска, Татяна Попова.

книги
Снимка: Pexels

В програмата на Литературния кът е поместено и специално събитие, посветено на грамотността и организирано в партньорство с Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН. На 14 септември, събота, от 15:00 до 17:00 по случай задаващия се старт на учебната година, родители и деца могат да участват в състезание, като премерят сили в тест по грамотност под надслов „Написаното остава. Пиши правилно!”. Всеки може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи съвети от млади учени от БАН за най-често допусканите грешки. Участниците ще получат стикери, чието предназначение е да бъдат залепени върху върху табели или надписи на публични места, в които са допуснати правописни грешки. Най-успешно справилите се ще получат и други награди.

За пълната програма на събитието и разположението на шатрите следете сайта на Асоциация „Българска книга“ abk.bg и събитието във фейсбук @BookAlleyBulgaria!

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти